Joi dimineaţă, la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Brăila a avut loc o conferinţă de presă care a prefaţat cea mai mare competiţie juvenilă de fotbal organizată vreodată în Brăila, "Cupa Stars". Timp de două săptămâni, peste 800 de fotbalişti îşi vor disputa premiile puse în joc la şapte categorii de vârstă. Prima fază a "Cupei Stars" începe astăzi, cu 35 de formaţii, la patru categorii de vârstă - 2002, 2004, 2006, 2007, la start, printre ele aflându-se nume importante din fotbalul juvenil naţional.
"La ediţia din acest an multe echipe din ţară au dat curs invitaţiei noastre. De aceea, competiţia se va întinde pe durata a două săptămâni. În acest week end vor fi patru turnee, la tot atâtea categorii de vârstă, sptămâna viitoare urmând să-şi dispute întâietatea fotbalişti de la alte trei categorii de vârstă. Vineri, la ora 20.00, în staţiunea Lacu Sărat va avea loc prezentarea echipelor participante. La final, primelor trei clasate le vom oferi diplome, cupe, articole sportive. Vor fi acordate de asemenea premii speciale. Avem şi sprijinul Primăriei Brăila, sper că totul va decurge în cele mai bune condiţii", a declarat Ionel Cristea, preşedintele clubului Stars.
"Noi vrem să dezvoltăm fotbalul juvenil în judeţ, aceasta este deviza noastră. Şi avem puterea să facem acest lucru, numai să se vrea. De aceea mă bucur că se organizează o astfel de competiţie la Brăila. Iar clubul Stars merită tot sprijinul nostru, pentru că nu trebuie să uităm că această grupare sportivă a reuşit să reintroducă în sistemul competiţional stadionul Progresul", a precizat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.
Avem nevoie de infrastructură în fotbal
Cu acest prilej, Laurenţiu Vărgatu a vorbit şi despre dezvoltarea infrastructurii sportive. Preşedintele AJF consideră că în acest moment Brăila are terenuri de fotbal, însă acestea nu mai corespund cerinţelor UEFA.
"Astfel de competiţii sunt foarte utile, dar trebuie să ai şi terenurile adecvate pentru a le putea organiza mai des. Avem terenuri, ca suprafaţă doar, dar cine bagă bani în ele să le modernizeze ? Municipalul corespunde cât de cât dar la Chimia lucrurile stau cu totul altfel. Acele terenuri sunt ca vai de capul lor, este posibil ca pe viitor ele să nu mai poată fi omologate pentru competiţii. dacă vor rămâne în acest stadiu. Sper că împreună cu Primăria şi Consiliul Judeţean să găsim soluţiile necesare reabilitării acestor baze sportive. Dealtfel, la recomandarea UEFA, autorităţile locale pot oferi fonduri pentru infrastructură, nu şi pentru salariile sau primele fotbaliştilor", a continuat, Laurenţiu Vărgatu.
Sursa citată a vorbit apoi şi despre echipa fanion a oraşului, CF Brăila.
"În momentul de faţă avem o echipă în Liga a II-a şi îi felicit pe actualii conducători că au salvat CF Brăila de la retrogradare. Însă, echipa fanion a oraşului are nevoie de mai mulţi investitori pentru a face performanţă. Ca să aduci jucători buni ai nevoie de bani. Îi felicit încă o dată pentru ceea ce au făcut, dar îi şi avertizez că greul, abia de acum începe", a mai spus Laurenţiu Vărgatu.