Astfel, greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a scăzut cu 9,6%, scăderile provenind de la bovine (-22,3%), păsări (-8,8%), porcine (-5,5%) şi de la ovine şi caprine (-3,8%).
Producţia totală de lapte a fost cu 12,9% mai mică, iar la producţia de lână s-a înregistrat o scădere de 8,5%. Producţia totală de ouă a scăzut cu 0,2%.
Potrivit INS, în anul 2010, comparativ cu anul 2009, structura pe sortimente a producţiei de carne a înregistrat următoarele fenomene: a crescut ponderea producţiei de carne de porcine (+1,9 puncte procentuale), de ovine şi caprine (+0,4 puncte procentuale), de pasăre (+0.3 puncte procentuale) şi a scăzut ponderea producţiei de carne de bovine (-2,6 puncte procentuale), iar ponderea producţiei de carne la alte specii a rămas constantă.
Producţia totală de lapte de vacă în anul 2010 a fost de 42.585 mii hectolitri (inclusiv consumul viţeilor), cu 7.681 mii hectolitri (-15,3%) sub nivelul anului precedent. În toate regiunile de dezvoltare s-au înregistrat scăderi: Nord-Vest (-7,9%), Centru (-8,0%), Vest (-10,4%), Sud-Est (-13,1%), Nord-Est (-15,6%), Sud-Vest Oltenia (-19,2%), Sud Muntenia (-29,0%) şi Bucureşti-Ilfov (-31,4%).