Mergi la conţinutul principal

Economia Brăilei, grav afectată de pandemie

* cifra de afaceri a scăzut cu aproape 25 de procente * concomitent, producţia industrială a întreprinderilor brăilene de profil a scăzut cu peste 17 procente

 

 

 

Criza generată de pandemia de Covid-19 continuă să afecteze grav economia brăileană. Că este aşa o dovedesc datele centralizate la Direcţia Regională de Statistică Brăila (DRS).

"Producţia industrială realizată în luna noiembrie 2020 pe un eşantion de 115 unităţi cu profil industrial din judeţ a fost mai mică cu 2,1% decât cea realizată în luna octombrie 2020 şi cu 10,8% mai mică decât producţia industrială realizată în luna noiembrie 2019. Totodată, producţia industrială realizată în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020 a fost mai mică - în termeni reali - cu 17,3% faţă de producţia industrială realizată în perioada corespunzătoare a anului trecut", precizează surse din cadrul DRS Brăila.

Cifra de afaceri a întreprinderilor brăilene cu activitate principală de industrie (provenită atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare ale întreprinderilor cu profil industrial) realizată de un eşantion format din 70 unităţi de profil din municipiu şi judeţ a fost, în luna noiembrie 2020, în valoare de 61,5 milioane lei, mai mică decât cifra de afaceri realizată în luna octombrie cu 4,1 milioane lei, reprezentând o scădere de 6,2 procente.

Comparativ cu realizările din luna noiembrie 2019 (83,2 milioane lei preţuri curente), cifra de afaceri realizată în luna noiembrie 2020 a fost mai mică cu 26,1%. De asemenea, în primele 11 luni ale "anului pandemic" (perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020) cifra de afaceri a fost de 704,7 milioane lei preţuri curente, cu 246 % mai mică faţă de perioada corespunzătoare din anul 2019 (934,5 milioane lei preţuri curente), precizează sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro