Mergi la conţinutul principal
Recomandarea de lectură

ECONOMIA ÎN VREMEA CORONAVIRUSULUI – GHID DE BUNE PRACTICI PENTRU ANTREPRENORI ȘI POLITICILE PUBLICE, IANCU GUDA, Editura Publica, București, 2020

Iancu Guda este Director General al Coface Credit Management Services, unde este responsabil pentru dezvoltarea liniilor de servicii și unde a acumulat o experiență de peste cincisprezece ani privind managementul riscului de credit. De asemenea, este lector asociat la Academia de Studii Economice și la Institutul Bancar Român și membru activ al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România, iar în perioada 2016-2020, președinte al Consiliului Director al asociației mai sus amintite. Este autorul cărții „De ce eșuează companiile? 10 greșeli și 100 de soluții”, apărută în 2018.

Cartea „Economia în vremea coronavirusului” propune un set de bune practici pentru antreprenori și politicile publice în vederea supraviețuirii în condiții de criză. Măsurile propuse pot fi utilizate în orice perioadă de criză. În astfel de situații, companiile se confruntă cu o scădere a vânzărilor, încasarea tardivă a facturilor, vânzarea lentă a stocurilor sau dificultăți în obținerea finanțărilor.

Volumul de față este structurat pe trei momente ale economiei românești: trecut (2010-1019), prezent (2020) și viitor și propune 60 de tehnici practice pentru depășirea situației de criză. Tehnicile referitoare la trecut sunt necesare pentru creșterea rezistenței la impact. Cele pentru prezent au ca obiectiv supraviețuirea în situația de criză. În ceea ce privește tehnicile referitoare la viitor, acestea au în vedere relansarea economică și consolidarea unei dezvoltări durabile pe termen lung.

„Un imbold la acțiune, imediat, acum! Citește această carte! Informațiile statistice inteligent combinate pe care le conține îți vor clarifica opțiunile. Ca antreprenor, tu trebuie să vezi oportunitățile acolo unde toți ceilalți văd numai primejdii.” – Dan Șucu, fondator și CEO Mobexpert.

„În vremuri tulburi, deciziile ar trebui luate pe baza informațiilor clare, relevante, bazate pe date – informații sintetizate excelent în această carte.” – Iulian Stanciu, CEO eMAG

„În plin necunoscut suntem dominați de emoții – nu cel mai bun sfetnic. De aceea este critic să punem în mod constructiv expertiza la loc de frunte. Nu adevărul unic, ci expertiza. Cheia de rezistență a unei abordări sustenabile nu poate fi decât învățarea; din ceea ce ni se întâmplă, din ceea ce ni s-a întâmplat și din ideile îndrăznețe care circulă în momentele de cumpănă. Iancu Guda este probabil cel mai prolific promotor al acestei învățări. Un mare câștig pentru România.” – Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro