Mergi la conţinutul principal

"Eco" a inregistrat profit net de 10 miliarde lei

Dupa mai multi ani in care rezultatul exercitiului financiar la SC "Eco" a fost negativ, conducerea operatorului de salubritate a anuntat ca, la finele lunii aprilie a.c., unitatea a inregistrat profit. Potrivit datelor prezentate de conducerea operatorului de salubritate la care Consiliul Local Muncipal este actionar majoritar, la 30 aprilie 2006, SC "Eco" a inregistrat un profit net contabil de circa 10 miliarde lei vechi. "Chiar zilele acestea am completat ordinul de plata in suma de 170 milioane de lei catre Primarie care reprezinta impozitul pe profit. Este un paradox pentru ca CLM, actionarul majoritar al unitatii si in acelasi timp cel mai mare si consecvent datornic al societatii, beneficiaza de profit de pe urma propriei unitati pe care n-a ajutat-o in nici un fel, ba dimpotriva. Poate acest rezultat ii va determina pe unii consilieri si alte persoane din Primarie sa fie mai atenti cu declaratii de genul “Eco e falimentara!, N-are nici un viitor si trebuie lichidata”. Iata, am demonstrat ca nu acesta este viitorul unitatii si ca, in conditiile unei administrari eficiente si aplicarii unor strategii manageriale performante, societatea poate obtine profit", a declarat in cadrul unei conferinte de presa directorul general al SC "Eco" George Dragu. De asemenea, sursa citata a explicat ca principalele masuri aplicate care au condus la inregistrarea de profit au fost reducerea costurilor, cresterea cotei de piata si a numarului de utilizatori, restructurarea de personal, in sensul reducerii numarului de angajati de la 284 la 170, gestionarea eficienta a situatiei privind datoria catre bugetul de stat consolidat, precum si renuntarea la unele elemente patrimoniale si vinzarea acestora la cel mai bun pret. "Este vorba despre metoda “usurarea patrimoniului” si vizeaza valorificarea unor active care nu sint indispensabile bunului mers al activitatii si care mai sint si generatoare de costuri. In cazul “Eco” este vorba, in principal, despre active constind in terenuri si cladiri. Poate multi vor spune ca “am vindut din casa” ca sa revigorez societatea. Acestora le-as raspunde ca este o metoda perfect legala, ca mi-as fi dorit sa pastrez aceste active. Dar tin sa subliniez ca profitul raportat este real si ca numai din activitatea de exploatare am obtinut un profit de 1 miliard de lei", a spus Dragu.
Legat de capitolul datorii, directorul "Eco" a precizat ca, de la venirea sa la conducere, in contul bazei datoriei catre bugetul de stat consolidat s-au platit circa 16 miliarde lei, iar la data de raportare societatea inregistreaza datorii totale de 13,6 miliarde lei. In plus, Dragu a subliniat ca aceasta va fi stinsa numai din recuperarea creantelor de peste 16 miliarde lei, in care este inclusa si creanta de recuperat de la cel mai mare datornic, municipalitatea. In ceea ce priveste recuperarea creantelor acesta a explicat ca a facut mai multe demersuri inclusiv atacarea in contencios administrativ a HCLM privind aprobarea bugetului local cu solicitarea de prindere in bugetul Directiei de Gospodarire Locala din subordinea Primariei a sumei reprezentind datoria catre "Eco".
Important de mentionat este ca societatea s-a mutat de curind cu chirie intr-un nou sediu situat pe Soseaua Buzaului in apropierea Spitalului Judetean, spatiu care apartine Sc "Tracon" unul dintre actionarii importanti ai "Eco".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro