Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipamente de irigatii finantate 90% pentru OUAI

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), prin Unitatea de Management a Proiectului - reabilitarea si reforma sectorului de irigatii (UMP) poate livra la cererea Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) echipamente de udare din productia interna. 90% din valoarea echipamentelor este suportata prin bugetul proiectului, iar 10% din fondurile proprii ale organizatiilor. Primele 22 de echipamente au ajuns deja la OUAI Dabuleni, Sadova si Grojdibodu. Costul acestei achizitii a fost de 2,9 miliarde lei, din care doar 10 % a fost acoperit din fondurile proprii. In prezent sint In curs de finalizare procedurile de achizitii pentru un al doilea pachet de 22 echipamente de udare pentru OUAI din sistemele de irigatii Sadova - Corabia si Terasa Nicoresti care au Indeplinit criteriile de eligibilitate.
Faza a II-a acestui program de furnizare la cerere a echipamentului de irigatii se adreseaza OUAI din amenajarile de irigatii Terasa Brailei, Terasa Viziru, Semlac - Pereg, Fintinele - Sagu si Terasa Covurlui - Lunca. Faza a III a se adreseaza OUAI din celelalte amenajari de irigatii declarate de utilitate publica, aprobate prin Hotarirea de Guvern nr. 1874/2005.
Tot pentru a veni In sprijinul utilizatorilor de apa pentru irigatii, In momentul de fata se afla In dezbaterea Camerei Deputatilor propunerea legislativa pentru modificarea Legii Imbunatatirilor funciare. Dupa intrarea In vigoare a acestei propuneri legislative vor putea primii subventii de la bugetul de stat pentru anul 2006 organizatiile si asociatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii care dovedesc achitarea contributiei proprii la tarifele anuale pina la 31 iulie 2006.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii