Mergi la conţinutul principal

Echipament de firmă pentru secţia de dirt track de la CSM Brăila

• sportivii au demarat deja pregătirile pentru campionatul intern care va începe în iunie • Gabriel Comănescu se pregăteşte pentru preliminariile Campionatului European • acesta va reprezenta România sâmbătă, 28 aprilie, la competiţia internaţională din Ungaria

 

Sportivii secţiei de dirt track de la CSM Brăila au primit, sâmbăta trecută, echipament nou nouţ, de firmă, însă acesta va fi purtat de alergătorii brăileni odată cu startul Campionatului Naţional individual de dirt track, prima etapă urmând a avea loc la Brăila în luna iunie. Însă nu doar echipament au primit sportivii acestei secţii din partea clubului, ci şi piese pentru motociclete, cauciucuri şi 400 l metanol.

Sâmbăta trecută cei patru sportivi seniori, Gabriel Comănescu, medaliatul cu bronz la seniori al ediţiei trecute de campionat, Florin Barabaşu, Sorin Popa, Ştefan Popa, Cristian Dragu, dar şi juniorii Adrian Neacşu, Ştefan Căpităneanu, Alexandru Dragu, Bogdan Purice au participat la un antrenament de aproape două ore, coordonat de Neluţu Soare şi Stănel Gheorghe.

“Sportivii secţiei de dirt track au primit din partea clubului echipament de firmă nou nouţ, pantaloni, tricouri, armuri protecţie corporală, cisme, căşti, mănuşi, ochelari. Avem piese pentru motoare. Şi la capitolul combustibil stăm bine, campionatul poate să înceapă. Cu pregătirea suntem la zi, toţi sportivii noştri se antrenează în fiecare săptămână, avem tot ce ne trebuie. Am procurat 400 l metanol, iar pentru moment ne descurcăm. Şi pista este în vederile noastre, din sponsorizări, avem deja promisă o cantitate suficientă de zgură ca să o reamenajăm, dar acest lucru se va întâmpla la toamnă. Competiţiile vor începe, probabil, în luna iunie. Sperăm să organizăm la Brăila patru etape din campionat, plus o etapă de Cupă MACEC. Am recondiţionat pista, avem pernele gonflabile oferite de domnul Cătălin Gruia, pe care le vom instala cât de curând, iar din acest sezon putem organiza competiţii la nivel european la startul cărora se vor prezenta toţi invitaţii de marcă pe care ni-i dorim. Echipa noastră pentru competiţiile din acest an este deja formată şi sper să-l readucem în concursurile oficiale şi pe Alexandru Toma, vicecampionul naţional de seniori din sezonul anterior”, ne-a declarat Dumitru Blănaru, directorul CSM Brăila.

 

Gabriel Comănescu: “Anul acesta vizez titlul de campion naţional la seniori”

Medaliat cu bronz la seniori, Gabriel Comănescu a tras tare la antrenamente în acest an pentru primul concurs internaţional, cel de calificare pentru Campionatul European de dirt track, o competiţie care va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, la Debrecen, în Ungaria.

După o pauză de doi ani, în 2017 Gabriel Comănescu a făcut o figură frumoasă în competiţia internă, s-a clasat pe locul al treilea, iar acum este singurul alergător român care va fi prezent la competiţia din Ungaria.

“Încep noul sezon competiţional cu un concurs de calificare la Campionatul European de dirt track, unde vor veni nume grele din acest sport cu motor, dar merg cu dorinţa de a reprezenta onorabil România. Dirt track-ul la noi, la Brăila, a reintrat pe făgaşul dorit, atât de noi cât şi de miile de spectatori care vin în tribunele stadionului Municipal. Cu sprijinul domnului Nicu Niţă ne pregătim să depăşim performanţele din 2017. Dar odată cu rezultatele bune pe care le-am obţinut, lângă noi au venit şi alte persoane care iubesc această disciplină sportivă, mă refer la Cătălin Iaba, cel care mi-a oferit un echipament de firmă la standarde europene, la Marian Lungu, Tudorel Bratu şi, nu în ultimul rând, la Vasile Nistor. În acest moment o nouă generaţie de sportivi bat la porţile afirmării şi o să vedeţi că, în cel mai scurt timp, vor veni şi rezultatele dorite”, a precizat Gabriel Comănescu

Sursa citată a ţinut să-şi facă cunoscut obiectivul din acest sezon competiţional, medalia de aur în campionatul intern.

Cred că în acest an pot să-mi propun un obiectiv îndrăzneţ, titlul de campion naţional la seniori. Conducerea clubului şi prietenii sportului cu motor ne asigură toate condiţiile pentru performanţă şi o vom realiza”, a mai spus Gabriel Comănescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro