"Membrii echipei de control au constatat ca au fost atinse obiectivele celor trei proiecte. Au fost avute in vedere toate serviciile dezvoltate prin implementarea celor trei proiecte (asistenta maternala profesionista, reintegrare in familie, apartamente de tip familial), urmind a fi intocmite rapoartele finale de monitorizare", a declarat directorul general al DGASPC Braila, prof. Alexandru Sculschi.
Echipa de Asistenta Tehnica a vizitat asistenti maternali profesionisti care au in plasament copii - beneficiari ai proiectelor respective, familii in cadrul carora au fost reintegrati copii, precum citeva apartamente de tip familial achizitionate cu finantare Phare.
Potrivit declaratiei directorului general Sculschi, in urma vizitei efectuate si a discutiilor purtate cu toti cei implicati in aceste proiecte (inclusiv copii), concluziile au fost pozitive: "Firesc, au fost formulate si unele sugestii pentru imbunatatirea activitatii, acestea urmind a fi puse in practica de specialistii DGASPC. De asemenea, a fost realizata si verificarea financiara a tuturor documentelor aferente celor trei contracte, concluziile fiind favorabile".
Alexandru Sculschi a mentionat ca, in ceea ce priveste cele doua apartamente de tip familial inchise pe perioada verii, specialistii Phare au apreciat ca aceasta decizie a fost fireasca, in contextul in care copiii au fost reintegrati, pe perioada verii, in familie.
Dupa cum a subliniat directorul general al DGASPC, Echipa de Asistenta Tehnica Ramboll a adresat felicitari pentru faptul ca Braila este primul judet din tara care nu mai are copii protejati in sistemul rezidential clasic.