Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipa Pandurii va testa in iarna mai multi fotbalisti africani

Presedintele Marin Condescu a declarat, miercuri, ca antrenorul echipei Pandurii, Eugen Neagoe, va testa in pauza competitionala din iarna cinci fotbalisti din Africa, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Pe noi ne avantajeaza foarte mult jucatorii din Guineea pentru ca au si cetatenie franceza. Filiera africana este accesibila, pentru ca sint jucatori foarte tineri, nu solicita salarii foarte mari iar cind pleaca clar ai un avantaj. Daca iei un jucator din Romania, de la Steaua, Dinamo, vin in primul rind cu un salariu mare care dezechilibreaza lucrurile si cind pleaca nu prea ai nici un fel de avantaj. Abia scoti banii pe care i-ai dat pe ei", a declarat Condescu.
Clubul gorjean a delegat doi scouteri sa-i caute jucatori in Africa pentru a acoperi axul central, asteptind cinci fotbalisti la probe pe 12 ianuarie cind echipa lui Eugen Neagoe se va reuni pentru pregatirea returului. "Am avut invitati la meciul cu Steaua doi cautatori de talente din Guiana carora le-am cerut sa vizioneze doua-trei jocuri ale noastre pentru a vedea ce jucatori se pliaza pe tipul nostru de echipa incepind de la portar, fundas central, mijlocas la inchidere si atacant", a adaugat presedintele Condescu.
Ivorianul Constant Djakpa, transferat de Pandurii in vara, s-a dovedit un bun ambasador al fotbalului african, reusind sa se integreze rapid si cu rezultate bune in Romania.
Constant Djakpa a primit deja doua convocari pe adresa clubului Pandurii, fiind solicitat la lotul olimpic al Coastei de Fildes si la cel de seniori. Djakpa se va prezenta mai intii sub comanda selectionerului lotului olimpic, Gerard Gili, dupa care va pleca la lotul de seniori ce va disputa doua jocuri amicale cu Angola, in Franta, pe 17 noiembrie, si la Doha, cu Qatar, pe 21 noiembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii