Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"E mai important sa invingi o echipa rivala decit sa cistigi campionatul"

Antrenorul dinamovist Walter Zenga a declarat, joi, ca este mai important pentru echipa sa sa cistige derbiul cu Steaua, de astazi, din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I, decit sa cucereasca titlul de campioana.
"Un derbi Steaua-Dinamo conteaza mult pentru fotbal. Baietii se pregatesc normal, sint motivati ca pentru un derbi. E cel mai important meci pentru suporteri, pentru fotbalisti si e mai important sa cistigi in fata unei rivale, decit sa cistigi campionatul. Linie se trage la sfirsit, nu la mijlocul drumului, dar baietii stiu ca orgoliul e in joc, numele, emblema, tot. Cine pierde probabil ca va avea mari probleme in cursa pentru campionat. Dar, spre exemplu, daca Steaua pierde si apoi cistiga dupa 3 zile in Liga Campionilor, moralul lor va creste. E mai usor pentru CFR si Unirea Urziceni, unde nu exista deloc presiune", a declarat Zenga.
Tehnicianul italian mizeaza in meciul de simbata pe faptul ca va putea alinia cea mai buna formula de echipa. "Pentru prima data in viata mea, am bagat echipa in cantonament cu doua zile inainte. Si am facut acest lucru pentru ca am tot lotul la dispozitie, putem sta un pic mai linistiti. Dar nu este o pedeapsa pentru ca am pierdut meciul cu Rapid. Noi ne respectam fanii si vom face tot ce este posibil sa cistigam acest meci. Acum au revenit aproape toti fotbalistii si cred ca pot folosi cel mai bun 11", a mai spus Zenga.
Referitor la perioada petrecuta la Steaua ca antrenor, Zenga spune ca nu regreta nimic: "Eu am facut treaba buna la Steaua, am readus increderea, am reusit impreuna cu baietii un an fantastic la Steaua, ceea ce incerc sa fac si aici. Si acolo am inceput mai greu, pentru ca aveam ceva probleme, dar am avut si un anume noroc al rezultatelor. Dar acolo am inceput de la prima etapa a sezonului, pe cind aici am venit dupa primele sase meciuri. Oricum nu regret nimic din perioada de la Steaua, si cred ca nici ei".
Zenga a precizat ca antrenorul secund al Stelei, Massimo Pedrazzini, i-a fost ca un frate dar l-a tradat. "Pedrazzini era ca un frate pentru mine. Prin ceea ce a facut, a tradat un frate si atunci e un lucru rau. Nu e adevarat ca ar fi avut o oferta de la Oli", a afirmat tehnicianul, fara a oferi alte detalii.
In ceea ce priveste posibila sa demitere in cazul in care Dinamo nu va cistiga in Ghencea, Zenga precizeaza ca nu are nici o clauza de reziliere a contractului si ca nu sta la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare pentru bani. "Presiune exista mereu pentru antrenori. Noi antrenorii sintem mereu pe o linie care depinde foarte mult de rezultate. Nu mi se pare normal ce a spus domnul Netoiu ca in cazul in care cistiga, Dinamo va reveni in lupta pentru titlu, iar daca pierde sint vinovat eu. OK! Daca sint vinovat eu, bine, eu sint Walter Zenga de 47 de ani si spun ca nu am nici o clauza de reziliere a contractului. Sa fie clar pentru totti. Eu nu sint aici pentru bani, pentru ca Dumnezeu mi-a dat si acest noroc. Am jucat 15 ani in prima liga in Italia, am bani si nu se pune problema lor", a adaugat Zenga.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii