Proiectul are ca obiective sprijinirea tinerilor aflati in situatii de criza, in gasirea unei solutii pentru depasirea unui moment critic, realizarea unei statistici cu privire la tipurile de probleme cu care se confrunta adolescentii si frecventa de aparitie a acestora, cresterea gradului de motivare, pentru cel putin 300 de tineri, pentru utilizarea calculatorului si a internetului ca mediator in educatie si in propria dezvoltare personala.
Anca Oprisan a mai precizat: "Se asteapta scaderea numarului de tineri aflati in situatii de risc: tentativa de suicid, conflicte in familie sau scoala, tendinte de izolare sau marginalizare, consum de droguri. Proiectul creeaza premisele pentru dezvoltarea personala a tinerilor si dobindirea autonomiei, dar si cresterea increderii in serviciile de consiliere existente. In final, urmarim permanentizarea activitatii de consiliere cu ajutorul internetului pina la sfirsitul anului scolar 2005 - 2006. Mesajul trebuie sa descrie clar, concis, in maxim 100 de cuvinte, problema de care este framintat tinarul, iar intrebarea trebuie formulata foarte clar. Discutiile cu un psiholog pot ajuta tinarul sa-si clarifice gindurile, emotiile, comportamentele, sa-si descopere resursele care il pun in valoare, sa hotarasca ce anume vrea sa schimbe. Acest tip de consiliere, prin e-mail, este mai potrivita pentru persoanele care au dificultati in comunicarea directa, poate fi primul pas spre o relatie de tip fata in fata, mareste accesibilitatea persoanelor cu dizabilitati si a celor aflate la distanta".
Proiectul se va desfasura in perioada noiembrie 2005 - iunie 2006 si este finantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret prin Directia Judeteana pentru Tineret. Amanunte despre modul in care se poate intra in proiect la adresa "www.e-confidential.as.ro".