Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"E-confidential" - consiliere psihologica a tinerilor pe internet

Din luna noiembrie se desfasoara proiectul "E-confidential - consilierul tau de pe internet" realizat de Asociatia pentru Sprijinul Persoanei si Integrare din Romania (ASPIR) in parteneriat cu Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica. Prin acest proiect se va oferi consiliere psihologica cu ajutorul internetului, adica se va raspunde profesionist mesajelor primite pe adresa de e-mail e-confidential@as.ro. In proiect sint cuprinsi elevii din zece licee si grupuri scolare din municipiu: "Murgoci, "Balcescu", Ghica", "Iorga", "Cerna", "Darclee", "Perpessicius", "Saligny", "Sebastian" si "Brancoveanu". Cu toate acestea, presedintele ASPIR, Anca Oprisan, a precizat ca poate apela la aceste servicii orice tinar, chiar daca este elev in alte unitati scolare.
Proiectul are ca obiective sprijinirea tinerilor aflati in situatii de criza, in gasirea unei solutii pentru depasirea unui moment critic, realizarea unei statistici cu privire la tipurile de probleme cu care se confrunta adolescentii si frecventa de aparitie a acestora, cresterea gradului de motivare, pentru cel putin 300 de tineri, pentru utilizarea calculatorului si a internetului ca mediator in educatie si in propria dezvoltare personala.
Anca Oprisan a mai precizat: "Se asteapta scaderea numarului de tineri aflati in situatii de risc: tentativa de suicid, conflicte in familie sau scoala, tendinte de izolare sau marginalizare, consum de droguri. Proiectul creeaza premisele pentru dezvoltarea personala a tinerilor si dobindirea autonomiei, dar si cresterea increderii in serviciile de consiliere existente. In final, urmarim permanentizarea activitatii de consiliere cu ajutorul internetului pina la sfirsitul anului scolar 2005 - 2006. Mesajul trebuie sa descrie clar, concis, in maxim 100 de cuvinte, problema de care este framintat tinarul, iar intrebarea trebuie formulata foarte clar. Discutiile cu un psiholog pot ajuta tinarul sa-si clarifice gindurile, emotiile, comportamentele, sa-si descopere resursele care il pun in valoare, sa hotarasca ce anume vrea sa schimbe. Acest tip de consiliere, prin e-mail, este mai potrivita pentru persoanele care au dificultati in comunicarea directa, poate fi primul pas spre o relatie de tip fata in fata, mareste accesibilitatea persoanelor cu dizabilitati si a celor aflate la distanta".
Proiectul se va desfasura in perioada noiembrie 2005 - iunie 2006 si este finantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret prin Directia Judeteana pentru Tineret. Amanunte despre modul in care se poate intra in proiect la adresa "www.e-confidential.as.ro".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii