Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dupa un start bun, HC Dunarea a cedat initiativa si partida galatencelor lui Cornel Badulescu

Duminica, la Galati, HC Dunarea ar fi trebuit sa cistige intilnirea cu Otelul si, daca ar fi evoluat pe tot parcursul partidei asa cum a facut-o in primele 20 de minute, obiectivul era usor realizabil. Numai ca in acel moment "s-a rupt filmul".
Handbalistele brailene au cautat solutii complicate atunci cind trebuiau sa joace simplu si invers, alegind uneori variante care i-au uimit pina si pe spectatorii galateni. Chiar si in superioritate numerica s-au incercat verticalizari rapide si mingea a ajuns de fiecare data la galatence.
Nu este mai putin adevarat ca si portarii braileni au fost departe de cerintele unei echipe care are ca obiectiv ocuparea unui loc de cupa europeana.
Mai bine de jumatate din prima repriza, in teren a fost o singura echipa, HC Dunarea. Elevele profesoarei Alexandrina Soare au preluat conducerea in urma unei aruncari de la 7 metri, transformate de Patru si au condus la unul - doua goluri, gratie unei aparari ermetice si a unor actiuni colective care au avut-o drept cap de linie pe Elena Moise, iar fosta rapidista a marcat gol dupa gol.
Primul moment de slabiciune s-a derulat in minutul 17, cind dupa ce Radovici a restabilit decalajul de doua goluri in favoarea oaspetelor, in superioritate numerica, HC Dunarea rateaza desprinderea la trei goluri, prin Craciun. Moise ramine singura jucatoare a brailencelor care intr-adevar si-a pastrat luciditatea, insa "cu o floare nu se face primavara" si Otelul reuseste sa egaleze la 9 si apoi sa preia conducerea, in urma unui gol marcat de cea mai buna jucatoare a gazdelor, Catalina Cioaric.
Cu toate ca echipa galateana a jucat in inferioritate, Elena Ivan fiind eliminata cu aproape trei minute inainte de finalul primei parti, ea a fost aceea care a plecat la cabine cu un avantaj de un gol.

Handbalistele brailene au ratat sansa de a obtine un egal

Otelul a inceput in forta partea a doua a meciului si s-a distantat la trei goluri in minutul 35, 15-12. Treptat HC Dunarea incearca sa revina in joc si sa mentina pasul cu adversara sa, dar practic echipa este lipsita de orice fel de orizont. Mai intervin si citeva mici "bonusuri" pentru gazde din partea arbitrilor si partida parea deja transata de Otelul in favoarea sa. Finalul devine insa electrizant.
Cu sase minute inainte de incheierea meciului, in superioritate numerica, oaspetele au o rabufnire si reusesc sa se apropie la un gol, in urma reusitei lui Radovici dar imediat in faza urmatoare Otelul obtine un sapte metri, Cioaric transforma si restabileste diferenta de doua goluri, min. 56: 23-21.
Radovici reuseste sa obtina la rindul ei o lovitura de la 7 metri, Moise marcheaza si readuce speranta in tabara braileana. Mai mult, HC Dunarea s-a aparat foarte bine la ultimul atac al gazdelor, a recuperat si a avut sansa unui contraatac, numai ca jucatoarele s-au grabit din nou, au scapat mingea in aut si astfel le-au facut gazdelor un cadou pe care nu prea-l scontau la inceputul jocului, jucind dupa bucuria cu care s-au felicitat jucatoarele si conducerea clubului galatean, la finalul partidei.
Pentru Otelul au marcat Cioaric 10, Timaru 4, Curtean 4, Iacob 2, Toma 2, Mazur iar pentru HC Dunarea Moise 12, Luca 4, Radovici 4, Patru si Tomuleanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii