Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dupa trei ani de mandat, Cibu vrea sa faca ordine si disciplina

Viceprimarul municipiului, Lucian Tilea, respinge acuzatiile ce i-au fost aduse de celalalt viceprimar, Daniela Vasioiu, potrivit careia ar orchestra controale la comanda, numai pe partea de urbanism si patrimoniu. El a respins, intr-o recenta conferinta de presa, si acuzatia ca ar fi luat ca "aliat" in aceasta batalie tintita, pe linie de urbanism, pe directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu, Ana Harapescu: "Opinia doamnei Vasioiu nu are nici un fel de importanta pentru mine, dar constat ca, in ultima vreme, iesirile domniei sale in presa incep sa capete un caracter personal. Daca ma intrebati dvs. despre activitatea de control, va pot spune ca la Directia de indrumare si control exista mai multe sectii: comerciala, asociatii de proprietari, disciplina in constructii, parte sociala si fiecare dintre ele are citiva angajati. Au fost facute controale pe fiecare dintre aceste domenii si au fost aplicate si sanctiuni".
Tilea sustine ca "Directia pentru Cultura si Patrimoniu este pornita pe aceste chestiuni, de patrimoniu, pentru ca de asta se ocupa, iar noi avem, printre altele, problemele legate de disciplina in constructii si ne ocupam doar de acestea. Acolo unde exista probleme legate de patrimoniu le trimitem direct la Directia amintita, pentru ca sint de competenta acesteia".
In ceea ce-l priveste, primarul municipiului Constantin Cibu este de parere ca autoritatile trebuie sa manifeste mai multa severitate in ce priveste disciplina in constructii, dat fiind ca brailenii prea s-au obisnuit sa construiasca dupa cum ii taie capul, fara nici un fel de autorizatii: "Si-au facut un prost obicei, de a construi fara autorizatie si nu este in regula. Sint sute, poate chiar mii de cazuri de constructii ilegale si noi vrem sa stopam aceasta practica, chiar daca va trebui sa dam niste amenzi substantiale unora. Altfel nu se poate rezolva problema". Cibu admite ca, pina de curind, propovaduia toleranta in acest domeniu si admite ca s-a mai intimplat sa reduca nivelul unor amenzi date de Corpul de Control, sau chiar sa le anuleze, cum a fost cazul lucrarilor de reabilitare a cladirii in care functioneaza Facultatea de Inginerie, efectuate de Consiliul Judetean. El considera insa ca acum trebuie pus piciorul in prag, ba chiar trebuie marit numarul angajatilor de la Corpul de Control: "Incerc acum sa-i dotez cu un autoturism, ca sa se deplaseze mai rapid in cartiere si este prevazuta marirea schemei in noua organigrama. In tot cazul, Corpul de Control al Primariei trebuie sa se impuna in urmatoarea perioada, astfel incit cetatenii sa nu mai indrazneasca sa calce pe alaturi, in toate aceste domenii: urbanism, comercial, asociatii de proprietari".
Primarul a precizat insa ca nu prea sint doritori sa se prezinte la concursurile pentru ocuparea unor posturi in Primarie, dat fiind ca salariile sint unele destul de modeste.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii