Skip to main content

După ani și ani de așteptare, lucrări în forță la digul de la Corbu Vechi

* eroziunea de mal care a pus în pericol un sat întreg, va fi, în sfârșit, eliminată * proiectul are o valoare de aproape 3 milioane de euro 

 

 

 

 

 

Locuitorii satului Corbu Vechi, din comuna Măxineni pot dormi, în sfârșit, liniștiți. Și asta pentru că au început, oficial, lucrările în zonă, la digul de apărare al râului Siret, o investiție așteptată de mai bine de 10 ani. Contactat și întrebat dacă s-a dat startul lucrărilor, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brăila ne-a confirmat că totul se derulează cât se poate de bine, cel puțin până acum. ”Lucrările au început în urmă cu două săptămâni. Sunt 10 muncitori care execută salteaua de fascine. Au două excavatoare și două autobasculante de mare tonaj care pregătesc bancheta pentru lansarea saltelei de fascine. Se transportă zilnic anrocamente de la o carieră din Dobrogea, iar acestea vor fi așezate pe saltea. Muncitorii sunt coordonați de un șef de echipă și de un inginer” ne-a declarat directorul  SGA Brăila, Laura Satnoianu. După o vizită la fața locului, șefa SGA Brăila s-a arătat încântată de ritmul de lucru și a apreciat că lucrările au început în forță. Aceasta spune că a fost însoțită pe șantier și de prefectul interimar al Brăilei, Nicolae Nițescu, și de subprefectul Adin Boboc.

Prin acest proiect, la Corbu Vechi se are în vedere atât consolidarea cât și supraînălțarea porțiunii de dig afectate de pe malul drept al Siretului, aici unde, de la un an la altul, eroziunea de mal a crescut atât de mult și a rupt din taluz, încât digul putea oricând să cedeze când ploile creșteau nivelul Siretului.

Amintim că investiția de la Corbu Vechi are o perioadă de implementare de 24 de luni și o valoare de aproape 3 milioane de euro. Firma care a câștigat contractul este LESCACI COM SRL din județul Satu Mare și este specializată în construcții hidrotehnice. În anul 2020, LESCACI COM SRL a raportat o cifră de afaceri de 31.236.944 RON cu un profit de 3.374.531 RON și un număr de 154 angajați, după 26 ani de activitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu