Mergi la conţinutul principal

După 20 de ani, în sfârşit, Spitalul Judeţean face igienizare

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila se pregăteşte să intre într-un proces de igienizare profesională pe o perioadă îndelungată. Consiliul Judeţean a aprobat bugetul unităţii spitaliceşti, astfel încât sunt bani şi pentru acest lucru. Ultima igienizare s-a făcut în urmă cu 20 de ani.
Managerul SJU, dr. Mihail Iugulescu, speră ca în martie să poată organiza licitaţia deschisă pentru angajarea unei firme care să se ocupe de corpurile A şi B ale spitalului. "Aceste corpuri mari, respectiv corpul A, care există de 35 de ani, şi corpul B, care are 100 de ani şi e declarat şi monument istoric, nu au mai suferit o igienizare de 20 de ani, decât aşa, un var pe ici, pe colo, pe unde au mai fost infiltraţii. Se mai întâmplă să se spargă o conductă şi atunci se face o remediere. Acum, avem în sfârşit finanţare exact pe tema asta. Vom putea face licitaţie deschisă şi angajăm o firmă care va face igienizare completă corp B, corp A pe o durată de un an jumate - doi, pentru că se întinde. Ni s-a aprobat finanţarea, vom primi banii. Din păcate, i-am cerut mult mai devreme, dar i-am primit abia acum", ne-a declarat sursa citată.
Dr. Iugulescu mai susţine că o altă igienizare profesională va fi necesară abia peste 10 ani, iar până atunci se vor efectua mici igienizări de întreţinere.
Chiar dacă e o veste bună pentru spital şi pacienţi, comisia care va veni să inspecteze unitatea de pe Buzăului în vederea acreditării va găsit clădirile exact aşa cum sunt şi asta pentru că vizita e anunţată peste două săptămâni. "Nu apucăm să facem lucrurile până vine comisia cu acreditarea în două săptămâni, ne va prinde aşa cum suntem, asta e. Ăsta e adevărul. Probabil în luna martie, o să începem să facem caietele de sarcini şi licitaţia, iar din aprilie să intrăm efectiv la lucru", a conchis acesta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro