Mergi la conţinutul principal
Tot mai bine-i acasă!

După 15 ani în Italia, o familie de brăileni a deschis o pizzerie în Brăila

• cei doi, împreună cu copiii, încearcă să pună în practică ceea ce au învăţat pe meleaguri străine • ei şi-au deschis, aşadar, o mică pizzerie în cartierul Brăiliţa • reţetele speciale folosite au început deja să atragă muşterii

 

În timp ce mulţi români continuă să plece în ţările vestice, sperând la un trai mai bun, alţii încep să se întoarcă acasă, după zeci de ani petrecuţi în străinătate, convinşi că şi aici îşi pot face un rost, prin muncă cinstită. Familia Paraschiv, Ionel şi Silvia, se numără printre cei care s-au săturat să îşi petreacă viaţa făcând naveta între două ţări. Cei doi soţi s-au întors acasă, în Brăila, decişi să îşi investească economiile într-o mică afacere de familie. Iar cum Italia a fost ţara lor adoptivă în ultimii 15 ani, afacerea în care au ales să investească are ca obiect de activitate vestita pizza, pe care cei doi, ajutaţi de fiul lor şi de prietena acestuia, o prepară într-un mod cât se poate de original, adoptând reţetele italieneşti după gusturile şi preferinţele muşteriilor brăileni.

“În Italia am făcut de toate, am fost şofer pe camion, vânzător ambulant, muncitor în construcţii... În ultimii doi ani, am lucrat într-o pizzerie, în Roma, şi am «furat» ceva meserie de acolo. Poate nu am ajuns la nivelul unui maestru bucătar italian, dar ştiu cum să fac un blat de pizza veritabil, crocant, care nu se usucă de pe o zi pe alta şi este uşor de digerat. De aceea, am considerat că deschiderea unei mici pizzerii în oraşul nostru natal ar fi cea mai bună oportunitate. Nu este o afacere în adevăratul sens al cuvântului. E mai mult o întreprindere familială, pentru că în afară de mine, de soţie şi de fiul şi prietena lui nu mai avem alţi angajaţi”, ne-a spus Ionel Paraschiv. Acesta şi-a deschis pizzeria chiar într-o cameră a casei părinteşti, situată pe Str. Octav Doicescu din cartierul Brăiliţa. Locaţia funcţionează de doar trei săptămâni şi deja a atras atenţia locatarilor zonei, care vin în număr destul de mare să cumpere o pizza întreagă sau doar câte o felie. Familia Paraschiv dă asigurări că preparatele sale respectă un standard de calitate care să îi fidelizeze pe clienţi. “Nu facem niciun rabat, pizza e făcută aşa încât fiecare cumpărător să fie mulţumit. Folosim doar blat făcut dintr-un aluat care stă 24 de ore la frigider, nu e din acela cu multă maia, care dospeşte imediat, iar apoi provoacă indigestie. Aluatul nostru este digerabil, în genul celor preferate de italieni”, ne-a spus Marian, fiul lui Ionel Paraschiv. În vârstă de 23 de ani, acesta se poate lăuda că este pizzar cu acte în regulă, după ce a absolvit o şcoală de specialitate din Italia. În ceea ce priveşte toppingul, spre deosebire de pizza preparată în Italia, care este făcută ori cu salam, ori cu brânză, cea făcută la Brăila este cu de toate, fiindcă aşa vor clienţii. “În Italia, pizza salami este doar cu salam, pizza cu prosciutto (jambon n.n.) este doar cu prosciutto, mozzarella e cu mozzarella şi aşa mai departe. La noi, dacă nu pui şi salam şi brânză şi măsline, nu prea cumpără lumea. Aşa că ne-am adaptat, blatul e făcut după reţeta originală italiană, iar deasupra punem de toate, ca la noi, în România. Bine, dacă e cazul, putem facem şi sortimente speciale, în funcţie de cererea clienţilor”, ne-a spus Ionel Paraschiv.

Acesta speră că revenirea pe plaiurile natale să fie de bun augur. “Am plecat la 33 de ani, iar acum am 48. Adevărul e că ne-am cam săturat de atâţia ani de străinătate şi vrem să ne facem un rost aici, acasă la noi”, ne-a mai declarat brăileanul. În baza experienţei căpătate în Italia, acesta şi-a dotat bucătăria cu un cuptor special, capabil să coace bine atât pizza cât şi alte preparate de patiserie, aşa încât oferta să fie cât mai diversificată, în speranţa că numărul clienţilor va fi din ce în ce mai mare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro