• în continuare, nu sunt semnalate probleme pe digurile din judeţ • conducerea SGA dă asigurări că situaţia este sub control inclusiv în zona Stăncuţa, unde există numeroase galerii săpate de bursuci în corpul digului
Dunărea a depăşit, ieri, pe sectorul brăilean, cota de inundaţie de 610 centimetri, iar prognozele anunţă o creştere şi în următoarele zile, până la sfârşitul săptămânii, urmată de un trend descrescător. Cert este că, la ora actuală, digurile trebuie să facă faţă presiunii uriaşe la care sunt supuse. Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila dă asigurări că nu sunt probleme pe niciun sector de dig. “Au apărut mici infiltraţii, dar acestea sunt normale în condiţiile în care nivelul apei se află la jumătate din înălţimea digurilor. Nu avem, deocamdată, niciun punct critic pe vreun sector de dig”, ne-a spus Adrian Turiac, directorul SGA Brăila.
Situaţia pare a fi sub control inclusiv în zona Stăncuţa, unde digurile sunt străbătute de o reţea de galerii săpate de bursuci. Reamintim că apariţia acestor galerii a fost semnalată în urmă cu circa trei ani. Angajaţii SGA au astupat în repetate rânduri găurile din corpul digului, încercându-se inclusiv îndepărtarea bursucilor, însă animalele au revenit în zonă, atrase din câte se pare de orezăriile care funcţionează aici. “Sectorul de dig unde au fost semnalate aceste galerii este monitorizat cu foarte mare atenţie în această perioadă”, ne-a mai precizat directorul Turiac.