• deocamdată, nu sunt probleme notabile pe digurile de pe terasa judeţului sau din jurul Insulei Mari
Dunărea a depăşit cota de atenţie la Brăila, ajungând, ieri, la o valoare înregistrată la miră de 575 centimetri, cu o creştere de 11 cm faţă de ziua anterioară. Pe sectorul brăilean al fluviului, cota de atenţie este stabilită la 560 cm, cota de inundaţie se atinge la 610 cm, iar cota de pericol la 660 cm.
Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Brăila dă asigurări că, deocamdată, situaţia este ţinută sub control, iar digurile fac faţă fără probleme. Ieri, majoritatea sectoarelor de dig se aflau în faza a doua de apărare, cu apa urcată până la circa un metru din înălţimea taluzului. În faza întâi de apărare, cu apa ajunsă doar până la baza taluzului se mai aflau doar sectorul Brăila-Dunăre-Siret şi Vărsătura.
La fel ca şi săptămâna trecută, singurele fenomene apărute pe sectorul brăilean erau infiltraţiile ce se menţineau pe o lungime de 200 metri liniari, de-a lungul digului care apără Insula Mare a Brăilei, în zona kilometrului 75 pe braţul Măcin.
De asemenea, rămâne în supravegherea angajaţilor SGA grifonul apărut tot pe sub digul IMB, la km 77 pe braţul Măcin. Grifoanele sunt infiltraţii care încep să disloce material din corpul digului, motiv pentru care trebuie neutralizate cu ajutorul unor saci umpluţi cu pământ, aşa cum s-a întâmplat şi cu cel ţinut în prezent sub supraveghere de SGA Brăila.