Mergi la conţinutul principal

Dunărea a scăzut sub cota de atenţie

Dunărea a scăzut, ieri, sub cota de atenţie, iar pericolul de inundaţii este, practic, depăşit, a anunţat conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila. Ieri, cota afişată pe panoul de lângă fosta Gară Fluvială era de 554 centimetri, cu 6 cm sub cota de atenţie. În numai o săptămână, nivelul fluviului a scăzut cu circa 84 cm, iar tendinţa de descreştere se va menţine şi în perioada următoare. Astfel, de la pericolul de inundaţii din urmă cu câteva zile, s-ar putea ajunge în curând la un nivel al Dunării mai mic decât ar fi normal în această perioadă.
Pentru angajaţii SGA Brăila important este că faza cea mai dificilă, când apa ajunsese până la trei sferturi din înălţimea digurilor, a trecut cu bine, fără incidente majore. În afară de infiltraţiile normale pentru un asemenea debit al Dunării, s-au mai manifestat pe sectorul brăilean al fluviului şi mai multe grifoane. Acestea sunt un fel de izvoare care trec pe sub corpul digului şi se manifestă la câteva zeci de metri, în incinta apărată. Grifoanele - 15 la număr, au apărut în incinta Insulei Mari a Brăilei şi aveau potenţialul de a eroda digurile, dacă nu s-ar fi luat măsuri rapide de către angajaţii SGA. Aceştia au reuşit, însă, prin metode specifice, să contracareze pericolul, astfel că perioada critică a trecut fără incidente majore la Brăila. Practic, în ciuda debitului foarte mare al Dunării, nu s-au înregistrat pagube materiale şi nu au fost puse în pericol vieţi omeneşti.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro