• vârful de viitură a trecut de sectorul brăilean, iar pericolul pare să fi fost depăşit cu bine, toate digurile făcând faţă presiunii la care încă sunt supuse
Viitura de pe Dunăre pare că a atins punctul culminant la Brăila, nivelul fluviului fiind deja în scădere în zona noastră. Astfel, ieri s-a înregistrat la miră cota de 617 centimetri, cu 5 cm mai puţin decât în ziua precedentă, la un debit de 12.590 metri cubi pe secundă.
Cota de inundaţie, care la Brăila este stabilită la valoarea de 610 cm, continuă să fie depăşită deocamdată, astfel că multe sectoare de dig încă se aflau, ieri, în faza a III-a de apărare, cu apa urcată la peste un metru din înălţimea taluzului. În faza a II-a, cu apa până la un metru pe taluz, erau ieri sectoarele Călmăţui - Gropeni - Chiscani, Brăila - Dunăre - Siret, Vărsătura şi Municipiu.
Nu existau situaţii deosebite pe niciun sector de dig, în afară de cele câteva infiltraţii care se menţineau pe digul braţ Măcin, în incinta Insulei Mari a Brăilei şi, de asemenea, pe braţul Vâlciu, tot în IMB. Infiltraţiile pe sub corpul digului sunt normale la un astfel de debit al Dunării şi nu devin periculoase decât în situaţia când încep să “spele” material din dig, transformându-se în grifoane. Cinci astfel de grifoane au apărut pe braţul Măcin, în IMB, însă toate au fost neutralizate cu ajutorul unor tuburi PVC şi a circa 50 de saci umpluţi cu pământ, aşezaţi în locul unde izvorăşte apa.