Mergi la conţinutul principal
Deputatul George-Adrian Paladi și edilii din județ

Duminica primarilor din Vișani și Traian

* deputatul PSD de Brăila a fost prezent în comuna Vișani din județul Brăila, unde a vizitat târgul comunal și a purtat discuții cu cetățenii și cu comercianții * de asemenea, parlamentarul a asistat la meciul de fotbal disputat în comuna Traian, între echipa locală și formația din comuna Vișani

 

După comunele Viziru, Chiscani, Romanu, Vădeni, deputatul PSD George-Adrian Paladi s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute în Vișani și Traian. Mai exact, duminică, 8 mai, împreună cu primarul Neagu Caraman și cu viceprimarul Aurel Stoica, parlamentarul a vizitat târgul comunal din Vișani. Deputatul a interacționat atât cu comercianții, cât și cu cumpărătorii, iar discuțiile purtate au vizat temele cele mai presante ale momentului: criza economică, creșterea generalizată a prețurilor, dar și măsurile adoptate de Guvern în sprijinul producătorilor agricoli.

 

Proiectele comunei Vișani

Edilul din comuna Vișani, Neagu Caraman, a făcut o prezentare a proiectelor finalizate și a celor aflate în derulare în comună. Astfel, printre proiectele deja realizate se numără reabilitarea rețelei de străzi din comuna Vișani, amenajarea centrului civic și a cimitirului, înființarea unui cabinet stomatologic în satul Câineni-Băi, amenajarea unui teren de joc (proiect finanțat din fonduri europene), amenajarea de dispozitive de colectare a apelor pluviale în Vișani, reabilitarea, modernizarea și extinderea corpului A al clădirii școlii gimnaziale Vișani. În derulare se află proiecte majore, precum reabilitarea podului peste râul Buzău și înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale (proiecte depuse pe P.N.I. „Anghel Saligny”), precum și reabilitarea dispensarului uman și înființarea unui sistem de canalizare în comuna Vișani.

A urmat o deplasare în comuna Traian, unde parlamentarul PSD a asistat, alături de primarul comunei, Nicușor Abaseacă, la partida de fotbal disputată pe stadionul din localitate, între Victoria Traian și Voința Vișani. Deputatul George-Adrian Paladi a felicitat ambele echipe, le-a urat succes în competiție și le-a oferit mingi de fotbal.

Pe parcursul activităților de duminică, parlamentarul a vorbit și despre măsurile recente adoptate de Guvern în sprijinul populației și antreprenorilor, pentru depășirea crizei economice. În acest context,  Paladi a subliniat adoptarea de către Guvern a unei măsuri incluse de PSD în pachetul „Sprijin pentru România”, respectiv ajutorul financiar acordat transportatorilor și distribuitorilor pentru combustibilul achiziționat. „Măsura vizează nu doar sprijinirea firmelor din domeniu, ci și diminuarea efectului scumpirii carburanților pe întreg lanțul economic. Acest demers este finanțat exclusiv din bani europeni, așadar nu pune o nouă presiune pe bugetul de stat. Ajutorul acordat este în valoare de 50 de bani pe litrul de combustibil, până la o valoare totală de 400.000 euro per întreprindere. Acest sprijin va avea forma unui grant acordat operatorilor economici care efectuează transport de mărfuri pe cont propriu, contra cost sau transport de persoane regulat, inclusiv transportul public local”, a precizat deputatul Paladi. Acesta a adăugat că schema de ajutor de stat a fost elaborată în baza unei măsuri aprobate de Comisia Europeană, în contextul situației economice dificile generate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro