Mergi la conţinutul principal

Duminică trecem la ora de iarnă!

* ceasurile vor fi date înapoi cu o oră * trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare

 

În acest weekend nu uitaţi să vă potriviţi ceasurile pentru a reveni la ora standard! Duminică, 30 octombrie, ora 04.00 va deveni ora 03.00 context `n care noaptea respectivă va fi cea mai lungă din an.

 

Trecerea la ora de iarnă înseamnă, de fapt, revenirea la ora oficială standard. Aceasta este modificată în fiecare primăvară, în luna martie, când trecem la ora de vară - ceasurile sunt date atunci cu o oră înainte. Sistemul de modificare a orelor are ca scop folosirea cât mai eficientă a luminii soarelui, pentru ca principalele activităţi umane să se poată desfăşura cât mai mult în timpul zilei. Ideea de schimbare a orelor a fost propusă în 1895 şi implementată în timpul Primului Război Mondial. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932.

În altă ordine de idei, compania CFR Călători a făcut precizarea că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară, până în noaptea de 29 spre 30 octombrie la ora 4.00, care devine ora 3.00. De la acel moment, toate trenurile de călători vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

 

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 30 octombrie 2016, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro