Mergi la conţinutul principal

Duminică, în Monument. «Dăruieşte pentru Darius», cros caritabil pentru un copil «cazat» la Oncologie

• militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu vă aşteaptă, duminică, la ora 9.00, în Parcul Monument, pe aleea principală, în zona Orăşelului Copiilor la încă un eveniment caritabil • de data aceasta, se vor strânge fonduri pentru Darius, un băieţel de 3 ani, diagnosticat cu tumoră malignă în zona bazinului • după ce a urmat şedinţe de chimioterapie în ţară şi în străinătate, boala dădea semne că dispare, însă ultimul RMN a adus veşti proaste • singura şansă a lui Darius vine din Turcia, însă tratamentul costă aproximativ 60.000 euro

 

Încă un eveniment caritabil marca Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu, ambii militari de profesie. În cadrul campaniei “Fii tu un erou!”, iniţiată de cei doi pentru a ajuta semenii aflaţi în suferinţă, duminică vor alerga în Parcul Monument pentru Darius, un băieţel de doar 3 anişori, diagnosticat în urmă cu doi ani cu tumoră malignă ce i-a afectat deja zona bazinului. Evenimentul va începe la ora 9.00, pe aleea principală din parc, şi se va alerga sau merge maximum 10 kilometri (10 ture în jurul Orăşelului Copiilor).

Darius este singurul copil al familiei, tatăl său fiind militar la Batalionul 2 Infanterie. Potrivit descrierii evenimentului creat pe Facebook, micuţul a făcut cunoştinţă, nedrept de devreme, cu spitalele şi tratamentele chinuitoare. O boală grea, dificil de tratat, pentru care copilul şi-a petrecut primii ani din viaţă din spital în spital. Numai anul trecut, din ianuarie până în mai, a urmat nu mai puţin de şapte şedinţe de chimioterapie în ţară, fiind ulterior trimis în Franţa, la Institutul Curie din Paris. Acolo a mai fost supus la două cure de citostatice. Timp de două luni, la Paris a făcut radioterapie cu sedare şi tomoterapie, precum şi a zecea şedinţă de chimioterapie, care a cuprins şase etape foarte greu tolerate de micul pacient. Revenit în ţară la finele lui septembrie 2018, Darius a trebuit să se supună unor şedinţe de chimioterapie de întreţinere până în luna martie a acestui an. Evoluţia nu a fost însă una favorabilă, pentru că, în urmă cu o lună, un nou RMN la abdomen şi pelvis a scos în evidenţă apariţia unor noi formaţiuni tumorale, care îi afectează sistemul circulator abdominal şi renal, precum şi vezica urinară. Singura şansă este în Turcia. Tratamentul la o clinică din această ţară pare a fi acum singura şansă a micuţului Darius în lupta cu boala, dar resursele financiare ale părinţilor nu se ridică nici pe departe la nivelul costurilor necesare: 60.000 de euro. O parte a tratamentului în Franţa a fost decontată de Casa de Asigurări din România, dar în Turcia părinţii vor trebui să suporte costurile integral. Colegii tatălui s-au mobilizat şi au adunat o parte din sumă, ceea ce i-a permis lui Darius să plece deja la Istanbul, pentru primele investigaţii. Familia are însă nevoie de mulţi bani pentru a spera la şansa vindecării copilului.

“Viaţa l-a aruncat intr-o luptă teribilă, din care nu are voie să iasă decât victorios, iar pentru asta are nevoie de ajutorul nostru. Aşadar, indiferent de vârstă, condiţie fizică ori performanţe sportive vă invităm la un cros umanitar, maxim 10 ture (10 km), in jurul Orăselul Copiilor, ce va avea loc pe data de 28 iulie 2019, ora 09.00 in Parcul Monument. Este distanţa care îi poate aduce micuţului Darius şansa la o noua viaţă, prin plata tratamentului mult prea costisitor pentru familia lui”, este îndemnul militarilor Laurenţiu Cobzaru (Poliţia Militară) şi Costel Mazâlu (ISU Brăila).

La faţa locului va exista un punct de revitalizare cu apă, suc, batoane energizante, alături de urna special amenajată din partea familiei în care fiecare va putea să ajute cu cât doreşte, în funcţie de posibilităţi. Fiind o activitate caritabilă şi nu o competiţie sportivă, fiecare va alerga sau va merge, atât cât va putea. În semn de mulţumire şi recunoştinţă cei prezenţi la eveniment vor primi câte o diplomă de participare, pentru generozitatea şi bunăvoinţa de care dau dovadă. În plus, primii 10 princhindei ce vor reuşi să ajungă la linia de start, după prima tură alergată în jurul Orăşelului Copiilor vor primi o cupă şi o medalie.

Cei care vor să îl ajute pe micuţul Darius, dar nu au posibilitatea de a ajunge în Parcul Monument, pot dona bani în următoarele conturi:

RO91 RNCB 0669 0356 2882 0001 - deschis la BCR pe numele Bunget Marius Gabriel

RO53BTRLRONCRT0392551301 - deschis la Banca Transilvania pe numele Bunget Simona.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro