Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dudestiul a iesit din carantina

Prin Ordin al prefectului judetului Braila, ieri dupa-amiaza a incetat carantina de gradul I instituita in satul Dudesti, comuna Dudesti, in ziua de 17 martie a.c. Ordinul a fost emis in baza buletinelor de analiza transmise de Laboratorul Sanitar Veterinar Judetean Braila, prin care se confirma ca rezultatele examenelor de laborator pe probe de singe recoltate de la puii santinela sint negative.
Un comunicat de presa emis, ieri, de Ministerul Agriculturii arata ca, in general, in tara, situatia s-a imbunatatit si ca autoritatile sanitar-veterinare ar putea inchide pina vineri ultimele sase focare de gripa aviara active, din cele 53 descoperite pina in prezent. Cele sase localitati sint in judetele Tulcea, Braila (unul la Coltea - Florica), Constanta, Ialomita si Ilfov. In comunicat se precizeaza si ca incalzirea climei a determinat o scadere a presiunii virotice, intrucit pasarile migratoare se indreapta spre nord in cautare de hrana, din cauza inundatiilor din Romania.
Tot ieri, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Ion Agafitei, a declarat ca
Centrul pentru cercetarea bolilor la pasari de la Tulcea ar putea
deveni operational pina la sfirsitul anului, valoarea investitiei fiind de
cinci milioane euro. Fondurile vor fi asigurate din surse interne, dar si externe, iar ANSVSA a cerut deja sprijinul unor organizatii mondiale si europene.
Declaratia Agafitei vine dupa ce, la inceputul lunii martie, ministrul Gheorghe Flutur a anuntat ca este posibila infiintarea in Romania a unui centru international pentru cercetarea gripei aviare, pentru a se putea obtine mai multe informatii despre virusul gripei aviare, modul de transmitere si evolutia bolii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii