Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dublul atentat sinucigas de la Bagdad s-a soldat cu 36 de morti

Cel putin 36 de irakieni au fost ucisi, iar alti 72 raniti in atentatul comis de doua femei kamikaze la Academia de Politie din Bagdad, conform unui bilant al politiei, citat de AFP.
Un prim bilant al armatei americane indica cel putin 27 de politisti si recruti irakieni ucisi in dublul atentat sinucigas.
"Doi kamikaze au atacat Academia irakiana de Politie din estul Bagdadului in jurul orei locale 12.45 (11.45, ora Romaniei)", conform unui comunicat al armatei americane.
"Doua femei purtind veste cu explozibili au intrat intr-o sala de cursuri a Academiei si si-au detonat incarcaturile in mijlocul studentilor", preciza comunicatul.
"Cel putin 36 de politisti si recruti sint morti, iar 72 au fost raniti", a declarat un oficial din Ministerul irakian de Interne.
Membri ai politiei militare americane au intervenit imediat pentru a oferi asistenta, a informat armata SUA. "Nici un militar american nu se afla in Academie la momentul atentatului", precizeaza comunicatul.
Este pentru a doua oara in decurs de o saptamina cind efectivele irakiene sufera pierderi grele. Simbata, 19 militari irakieni fusesera ucisi in timpul unei confruntari cu rebelii la Adhaim, la 100 de kilometri nord de Bagdad.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii