Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DSV-istul Dragan: "Acum, de cind cu gripa aviara, se vorbeste in toata tara de Braila. Si nimeni nu mi-a multumit"

Reporter: Pentru ca dumneata nu ti-ai facut datoria, o sa murim cu totii! Cine o sa mai scrie la "Scormonitoru"?
Dragan: Nu inteleg ce-i cu atita panica. La urma-urmei, vorbim despre o banala gripa aviara, nu de cine stie ce nenorocire. Pai daca, Doamne-fereste, ne lovea vreo epidemie de malarie, acum ce mai ziceati? Cum va mai vaitati? Vedeti-va de treaba, nu va muri nimeni, situatia este sub control. Am fost la fata locului si stiu despre ce este vorba. Voi, gazetarii, stiti ce se intimpla la Ciresu doar din ce ati citit prin ziare. Nu mi se pare o abordare profesionista a subiectului.
Reporter: V-a durut in cot de aviara de anul acesta!
Dragan: Foarte falsa afirmatia dumneavoastra. Pot spune cu mina pe inima ca am gestionat aceasta criza in parametrii trasati de lege si de fisa prostului, pardon, postului am vrut sa zic. Sint emotionat, trebuie sa ma intelegeti. Pina acum nu am mai dat interviuri. Revenind insa la subiect, vreau sa precizez din capul locului ca din evenimentele produse la Ciresu s-a facut o intreaga mascarada, adevaratul scop fiind acela de demitere a mea. Normal, in Romania, daca esti bun, esti dat imediat jos din functie. Singurul vinovat, daca se poate spune ca este cineva vinovat, este domnul Cezar Vinatoru. Dumnealui este un tehnocrat, un bun teoretician si atit. Practic insa, este zero. Pai, cind i-am spus ca s-ar putea sa avem gripa aviara la in comuna Ciresu, stiti ce mi-a zis? "Domnu' Dragan, nu te mai uita, domn'e, atita la televizor, ca nu sintem in Tulcea!". Adica eu, care am fost director atita timp la DSV, sa fiu tratat in asemenea hal de un sef care nici macar nu a avut sustinere politica? Nu pot accepta asa ceva!
Reporter: Simionescu si Tudose v-au sarit in ajutor. Voi, pesedistii, nu stiti sa pierdeti.
Dragan: Nu sint de acord cu modul dumneavoastra de exprimare. Prin asta se intelege ca domnii Simionescu si Tudose ar fi facut un gest imoral, ca au sprijinit o persoana care a gresit si care trebuia lasata sa raspunda pentru faptele sale. Era si normal ca domnii Simionescu si Tudose sa ma apere, caci eu sint printre ultimii mohicani ai PSD-ului aflati intr-o functie de conducere, fie ea si de executiv la DSV. In plus, repet inca o data, eu nu am gresit cu nimic. Atita timp cit in Ciresu si in comunele limitrofe nu s-a inregistrat nici macar un caz de imbolnavire a oamenilor cu virusul gripei aviare, asta ca sa nu mai zic ca nu a murit nimeni, inseamna ca autoritatile, adica si eu, si-au facut treaba. Mai tirziu, dar la modul profesionist.
Reporter: Criminalule, ai ars gainile de vii!
Dragan: Eu am ars gainile de vii? Va aflati intr-o grava eroare. Pe caseta video prezentata de televiziuni se poate observa clar cum taranii sint cei care arunca gainile in groapa cu flacari. Va rog sa revedeti inca o data caseta si sa observati ca eu sint undeva in partea dreapta. Sint cel cu suba si caciula in cap, care sta cu miinile in buzunar. Logic, avind miinile in buzunar, nu aveam cum sa am vreo inaripata in mina si cu atit mai putin sa am intentia - repet, INTENTIA -, de a o arunca in groapa cu flacari. Apoi, eu nici nu aveam de unde sa stiu ca acele gaini sint vii. Le credeam de mult moarte de foame.
Reporter: Ultima si cea mai grava dintre acuzatii: nu ati impartit echipament celor care au intrat in contact cu pasarile?
Dragan: Serios?! Cine v-a spus chestia asta este un mare mincinos. Am luat toate masurile ca taranii si specialistii care au ajutat la sacrificarea pasarilor din Scarlatesti sa fie echipati corespunzator. Personal, am impartit zeci de manusi de protectie. Acum ce vina am eu ca oamenii sint atit de saraci incit au preferat sa ascunda aceste manusi, pentru a le purta in iarna asta? Eu mi-am facut datoria sa le dau manusile, iar ce au facut ei cu ele deja nu mai este de competenta mea. In acest caz, putem vorbi despre un caz de deturnare a manusilor, iar procurorii ar trebui sa se autosesizeze din oficiu. Aceasta este adevarata problema a crizei, nu faptul ca doua gaini au fost depistate cu virusul H5. Din punctul meu de vedere, cred ca ar trebui sa mi se recunoasca si meritele avute in toata aceasta criza. Stiu ca suna ciudat, dar daca nu eram noi, cei de la DSV, nu mai aparea gripa aviara, iar daca nu mai aparea gripa aviara, nu se mai vorbea atit de mult despre Braila pe plan national. Poftim, acum aparem la Realitatea TV, la ProTV, sintem tari noi, brailenii. Tindem sa devenim un "brand" puternic. Domnule, decit sa nu se vorbeasca deloc despre noi, mai bine sa se vorbeasca de rau. Am dreptate? Am!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii