* acestea urmează să fie deszăpezite * viteza vântului este de 70-85 km/h * a intrat în vigoare codul portocaliu de viscol puternic
UPDATE ORA 18.30: A fost redeschis circulației și DN 21 Brăila-Bărăganu-Slobozia, de la ora 18.00. ISU Brăila informează că se circulă în condiții de iarnă. De asemenea, există filtre ale IPJ de informare și îndrumare în următoarele locuri: la ieșire din municipiul Brăila (Trei Movile), Viziru intersecția cu drumul spre Bordei Verde, Viziru - Popas Laura, Bărăganul intersecția cu drumul spre Țăndărei și Mihai Bravu.
UPDATE ORA 15.00: ISU Brăila a anunțat că DN 2B Brăila - Buzău a fost deschis circulației, bineînțeles în condiții de iarnă. Autoritățile locale au emis și câteva sfaturi pentru șoferi, în perioada următoare, având în vedere starea drumurilor: să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și de trafic; să circule cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor; să păstreze în mers o distanță sufiecientă pentru a putea opri în condiții de siguranță; să folosească sistemul de iluminare-semnalizare în mod corespunzător pentru a vedea și a putea fi văzuți in trafic.
UPDATE ORA 12.50: Încă un drum a fost deschis circulației. Este vorba de DN 23, cel care leagă Brăila de Focșani. Pe DE 584, încă sunt mari probleme. Se zvonește că acest drum nu ar putea fi deschis astăzi.
UPDATE ORA 09.05: Circulația pe Digul Brăila - Galați a fost reluată. ISU Brăila informează că se circulă în coloană, cu echipaj de Poliție și utilaj al Secției de Drumuri Naționale.
ȘTIRE INIȚIALĂ: Drumurile naționale și județene de pe teritoriul județului nostru rămân închise circulației până la ora 12.00, au hotărât autoritățile. Deși codul roșu de vânt și viscol a expirat la ora 8 dimineața, a intrat în vigoare cel portocaliu. Potrivit unui mesaj transmis de ISU Brăila prin sistemul RO-Alert, drumurile rămân închise pentru acțiuni de deszăpezire și fluidizare a traficului.
Vântul suflă cu putere în continuare, cu o viteză de 70-85 km/h.
Autoritățile recomandă populației să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție, să stea departe de copaci, linii de electricitate și alte obiecte ce pot cădea și provoca răni.