Mergi la conţinutul principal

Drumul plin de gropi până la Frecăței are șanse să intre în reparații

* membrii CJ Brăila au aprobat devizul general și o actualizare a cererii de finanțare prin Programul Național ”Anghel Saligny” pentru modernizarea DJ212B * drumul are o lungime de 14 km și se află în prezent într-o stare foarte proastă * valoarea totală a proiectului a fost stabilită la 46.598.118,63 lei cu TVA din care CJ Brăila va pune la bătaie 558.110 lei cu TVA

 

Drumul județean DJ212B, care face legătura între șoseaua principală din Insula Mare a Brăilei, DJ212A, și comuna Frecăței, se pregătește să intre în reabilitare. Consilierii județeni au aprobat un proiect privind devizul general și cererea de finanțare actualizată pentru modernizarea acestui drum în lungime totală de 14 km.

Potrivit referatului de aprobare, proiectul se încadrează în obiectivele pe domeniul transporturi ale Strategiei de Dezvoltare a Județului Brăila. Prin realizarea lucrărilor, se vor asigura condiții minimale de infrastructură rutieră. Totodată, o dezvoltare zonală echilibrată din punct de vedere al rețelei de transport rutier. Proiectul își propune aducerea structurii rutiere a sectorului de drum vizat la parametri tehnici corespunzători. Corectarea elementelor geometrice, astfel încât să se încadreze în prevederile legale, refacerea sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale.

”Lucrările de intervenție nu induc efecte negative asupra solului, drenajului, apelor de suprafață, vegetației, nivelului de zgomot, microclimatului sau populației. Prin executarea acestor lucrări, vor apărea unele influențe favorabile atât asupra factorilor de mediu, cât și din punct de vedere economic și social, în strânsă concordanță cu efectele pozitive ce rezidă din îmbunătățirea condițiilor de circulație apărute în urma derulării lucrărilor”, se punctează în cadrul proiectului.

 

Modernizarea drumului se va face prin programul «Anghel Saligny»

În prezent, DJ212B este pietruit și prezintă degradări. Mai precis, gropi, făgașe, iar lipsa amenajării acestuia conform normativelor în vigoare prezintă un disconfort sporit pentru locuitorii din zonă și pentru comunitate. Prin modernizarea acestui drum se va asigura accesul autovehiculelor și al echipajelor de intervenție în caz de forță majoră, în condiții optime de siguranță și confort, se specifică în cadrul proiectului aprobat de consilieri.

În acest context, conducerea Consiliul Județean Brăila a întocmit o cerere de finanțare pentru reabilitarea acestui drum prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, ce a fost aprobat prin OUG 95/2021. Totuși, Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației a transmis instituției conduse de Francisk Iulian Chiriac, în ianuarie 2022, o solicitare privind anumite clarificări la cererea de finanțare pentru acest obiectiv. Astfel, s-a elaborat devizul general estimativ de către SC ADD GLOBAL DESIGN SRL în 2 februarie 2022. Mai departe, cererea de finanțare a fost actualizată în conformitate cu acest studiu. Valoarea totală a proiectului a fost stabilită la 46.598.118,63 lei cu TVA, din care 46.040.008,63 se solicită de la bugetul de stat iar 558.110 lei cu TVA este partea pe care CJ Brăila o va pune la bătaie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro