Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drumul expres Brăila - Galați a intrat în execuție

* anunțul a fost făcut de fostul Ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă * dacă se vor respecta termenele prevăzute în contract, noua legătură rutieră dintre Brăila și Galați ar trebui să fie gata în 2023

 

Au început lucrările la drumul expres Brăila - Galați, pentru care a fost semnat contractul de execuție în luna aprilie a acestui an. Anunțul a fost făcut de fostul Ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, pe rețelele de socializare. ”Zilele trecute au început lucrările la drumul expres ce leagă Brăila de Galați. Deocamdată se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului și cu fundațiile forate ale viitorului pod de 1,8 km peste Siret și complexul feroviar din zona Galați. Am participat în aprilie la semnarea acestui contract extrem de important pentru conectarea celor două orașe și pentru dezvoltarea economică a regiunii, o alternativă rapidă și sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării. Proiectul pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 km, 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj, fiind prevăzute 2 benzi pe fiecare sens de circulație. Finalul traseului este la intersecția cu DN2B în zona Movileni. Dacă cei responsabili își fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizațiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023”, a precizat fostul oficial de la Ministerul Transporturilor.

În ceea ce privește emiterea de avize pentru porțiunea brăileană a șantierului, autoritățile județene ne-au declarat că deocamdată n-au primit nicio solicitare de la constructor sau de la Compania Națională de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). ”Până în acest moment, nu am primit nicio solicitare de eliberare avize pentru acest proiect. Dacă primim, le vom da curs cu celeritate, așa cum am procedat și cu tot ceea ce a ținut de noi în privința proiectului podului peste Dunăre”, ne-a declarat Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

După cum informa Hotnews.ro, în primăvara acestui an, CNAIR a semnat contractul pentru Drumul Expres Brăila - Galați cu Asocierea SC SA & PE Construct SRL (lider de asociere) - Spedition UMB - Tehnostrade S.R.L., toate acestea fiind firme din cadrul UMB Grup. Valoarea contractului este de 371.416.131,09 lei fără TVA, iar durata de implementare a fost prevăzută pentru 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 120 de luni.

Potrivit autorităților, Drumul Expres Brăila – Galați va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul aglomerat de pe DN22B și va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două orașe, precum și cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila. Drumul expres se va racorda, în zona de nord a municipiului Brăila, cu actualul proiect al șoselei parte din proiectul noului Pod peste Dunăre de la Brăila.
Drumul expres este proiectat pentru viteza de 120 km/h și va avea o platformă de 22 de metri din care partea carosabilă va fi formată din câte două benzi de câte 3,5 metri pe fiecare sens și o zonă mediană de 3 metri cu câte 0,75 metri spațiu pentru parapete, conform informațiilor din caietul de sarcini.
Platforma drumului expres va mai avea patru benzi mici de încadrare de câte jumătate de metru și câte un acostament înierbat de 1,5 m pe fiecare parte.

Proiectul prevede două poduri peste canale de irigații și două viaducte (câte unul pe sens) peste digul de apărare pentru ape mari al râului Siret, peste calea ferată și peste râul Siret. Primul viaduct va avea o lungime de 845 de metri și peste râu drumul expres va trece pe un pod hobanat de 290 de metri. Al doilea viaduct va avea o lungime de 389 de metri, iar traversarea râului Siret se va face printr-un pasaj de 120 de metri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii