Mergi la conţinutul principal

Drumul expres Brăila-Galaţi se va construi pentru a 117-a oară

Pe ultima sută de metri, înainte să pice Guvernul Dăncilă, PSD-iştii au aruncat cu promisiuni în populaţie. Astfel, cineva calcula că numai în luna septembrie 2019, au fost urcate pe SEAP peste 500 de licitaţii, astfel încât românii să înţeleagă că PSD lucrează, că vrea să facă un mare bine ţării.

Printre aceste proiecte a fost aruncat pe SEAP şi de-acum tocitul drum expres Brăila-Galaţi, care se tot face de vreo 20 de ani încoace. Cred că este a 117-a oară când eu aud că se va construi drumul expres care să facă legătura între Brăila şi Galaţi.

Oameni buni, ar fi bine să se facă acest drum, cred că suntem cu toţii de acord că acest proiect este unul benefic pentru regiunea noastră. Dar nu este cazul să ne bucurăm inutil. Şi asta pentru că sunt şanse mici spre deloc ca acest drum să fie făcut în următorii 10 ani.

În primul rând, drumul (dacă va fi făcut) o să fie făcut din bani publici, nu din fonduri europene. Asta înseamnă că Guvernul României (cel care va veni după Dăncilă) va trebui să găsească fondurile necesare pentru demararea şi finalizarea lucrărilor. Problema este că la ce prăpăd a făcut PSD-ul în buget, în ultimii 3 ani, e greu de crezut că drumul express va putea fi bugetat în următorii ani.

Este vorba de mulţi bani. Costurile totale au fost estimate la 530.312.447 de lei, fără TVA, adică aproximativ 112 milioane de euro. Asta înseamnă cam 10 milioane de euro pe kilometru, ceea ce este enorm.

Dar ştiţi ce o să zică PSD-ul după ce nu va mai fi la putere? Uite, dom’le, noi am vrut să facem drumul express, am şi urcat licitaţia pe SEAP, dar nu ne-au lăsat “dujmanii” care au venit după noi. Păi, dacă rămâneam noi la putere, ehei, era gata drumul de când hăul şi pârăul. Aşa că ia mai votaţi-ne voi o dată, în 2020, că o să vă păcălim din nou cu promisiunile noastre de genul “o să facem şi-o să dregem”. (Drumul Oaselor)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro