Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Droguri, vindute la baza militara ceha de unde decoleaza avioanele de lupta Gripen

Politia ceha a descoperit ca traficanti de droguri au vindut timp de doi ani si jumatate stupefiante la baza militara Caslav din Boemia Centrala, de unde decoleaza avioanele de lupta Gripen, scrie cotidianul Mlada fronta Dnes, potrivit paginii electronice a agentiei CTK.
Cotidianul scrie ca testele efectuate au dovedit ca cel putin noua persoane de la acesta baza consuma droguri.
Scandalul a izbucnit in ianuarie, dupa ce politia a arestat patru militari pentru consum si trafic cu droguri, doi dintre acestia fiind pusi sub acuzare. Nici unul dintre cei doi nu participau in mod direct la operatiunile aeriene.
Potrivit cotidianul ceh, militarii au declarat politiei ca au distribuit pe gratis heroina, amfetamina si marijuana. Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi risca o pedeapsa de cinci ani de inchisoare. Alte doua persoane sint suspectate ca ar fi distribuit stupefiante, iar ceilalti cinci militari erau probabil doar consumatori, adauga Mlada fronta Dnes.
Traficul de droguri a fost probabil organizat de civili, cautati in continuare de politie, si ar fi inceput in iulie 2004, precizeaza publicatia.
Toti pilotii avioanelor de lupta si restul personalului-cheie de la baza Caslav trebuie testati, la inceputul serviciului militar. Ministrul Apararii, Vlasta Parkanova, a declarat insa ca intentioneaza sa introduca teste obligatorii pentru toti cei care vor sa obtina un loc de munca in armata. Politia militara ar putea primi dispozitive portabile pentru a verifica pe loc daca exista urme de droguri in singe.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii