Mergi la conţinutul principal

Drept la replică de la Tribunalul Brăila

În vederea unei corecte informări a publicului, în temeiul art. 16 alin. (3) din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, Tribunalul Brăila prin intermediul Biroului de Informare și Relații Publice, solicită publicarea următorului drept la replică referitor la articolul „Sentința dreptății”, publicat în ediția cotidianului „Obiectiv - Vocea Brăilei”, din data de 11 ianuarie:

Cu privire la afirmațiile: „Individul care a sechestrat și violat o minoră, ba chiar a beneficiat de sprijinul unei judecătoare de la Judecătoria Brăila, care i-a înlocuit arestul preventiv, are de executat 11 ani închisoare”, precizăm că hotărârea judecătorească este expresia independenței judecătorului care nu poate fi acuzat de sprijin acordat unui inculpat în lipsa unor probe certe din care să reiasă această situație.

Orice hotărâre emisă de o primă instanță este supusă căilor de atac.

În cazul aflat în discuție în prima parte a articolului, inculpatului i-a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prin Încheierea de ședință a Judecătoriei Brăila, din data de 22.12.2020.

Împotriva acesteia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a formulat contestație, admisă de Tribunalul Brăila, în data 23.12.2020, inculpatul nefiind pus în libertate.

În ultima parte a articolului „Un alt individ periculos, gata să fie lăsat în libertate”, facem precizarea că petentul condamnat nu a fost liberat din executarea pedepsei de 16 ani și 8 luni. 

Prin decizia penală, pronunțată de completul de judecători al Tribunalului Brăila, în data de 7 decembrie 2021, a fost admisă contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva sentinței pronunțată de Judecătoria Brăila, a fost desființată sentința penală atacată și respinsă ca nefondată cererea de liberare condiționată a condamnatului. 

 

Cu deosebită considerație,

Biroul de Informare și Relații Publice al Tribunalului Brăila

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro