Mergi la conţinutul principal

Dragomir: «Lucrările la Piaţa Microhală înaintează încet, dar sigur»

• primarul Marian Dragomir a afirmat, recent, că deşi au apărut câteva probleme la şantierul de la Piaţa Microhală, lucrările sunt în grafic • la rândul său, directorul SC APT, Meluţa Drăguţ, a ţinut să sublinieze că săptămâna viitoare va începe montarea acoperişului • potrivit acesteia, în maxim o lună, Piaţa Microhală ar trebui să fie gata • atât şefa APT, cât şi primarul au amintit alte câteva proiecte de modernizare care vizează pieţele din Brăila

 

Primarul Marian Dragomir a vorbit, recent, despre modul în care avansează lucrările la Piaţa Microhală. Acesta a recunoscut că există uşoare întârzieri, după ce constructorul a întâmpinat câteva probleme în teren, însă cu precizarea că lucrările încă se află în grafic.

“Nu este atât de rapid de realizat, dar se lucrează la Piaţa Microhală. S-au constatat în decursul desfăşurării lucrărilor foarte multe lucruri ascunse în subteran. În anii '60 nu existau schiţe cu toate acele conducte de apă, canalizare, cabluri electrice. S-au descoperit acum foarte multe lucruri care nu figurau pe planurile iniţiale şi a fost nevoie de un timp pentru aprobarea în vederea devierii lor. Dar s-au rezolvat toate acele probleme. Se lucrează, se toarnă la stâlpi, se lucrează la acoperiş. Urmează să vină şi planşeul, panourile acelea de la acoperiş. Între timp au venit şi noile tarabe de la piaţa microhală”, a afirmat Dragomir.

Mulţumită de cum lucrează compania “Cricons” s-a arătat şi directorul SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA Brăila, Meluţa Drăguţ, care a ţinut să puncteze că în maxim o lună de zile şantierul de la Microhală ar trebui să se închidă, dacă totul funcţionează aşa cum a fost programat. Aceasta a subliniat că, începând de săptămâna viitoare, se va monta acoperişul peste scheletul de metal deja amplasat acolo.

“De săptămâna viitoare o să începem să montăm la acoperiş. Tarabele noi au venit. Într-o lună, eu cred că va fi gata cu totul. Lucrăm şi la hala de brânză. O să o facem cum trebuie, cu termopane, cu separator. Tarabele o să le montăm la final, după ce vom turna covorul asfaltic. Dar vă spun că mai avem puţin şi încheiem. Au fost  câteva probleme, este adevărat. Cu ani în urmă, în zonă a funcţionat o autobază, din câte am înţeles. Au găsit tot felul de conducte, de cabluri. A trebuit să ne autorizăm peste tot ca să lucrăm mai departe. Am discutat cu cei de la CUP Dunărea, cu Electrica. Dar nu au fost mari întârzieri. Însă de multe ori lucrările depind şi de condiţiile meteo. Dacă plouă o zi - două, se amână lucrările. Dar deocamdată suntem în grafic”, a afirmat şefa APT.

 

Ce planuri mai are municipalitatea pentru Pieţe

Tot cu această ocazie, edilul-şef a subliniat că Primăria se pregăteşte să scoată la licitaţie publică proiectul privind realizarea pieţei de gros. De asemenea, acesta a punctat că pe modelul Pieţei de la Microhală vrea să mai acţioneze cu proiecte similare la Piaţa Săracă şi la Piaţa Mare, în zona producătorilor.

Informaţiile au fost confirmate şi de Meluţa Drăguţ, care a explicat că se va merge în paralel cu toate aceste idei, deoarece planul general este ca toate aceste investiţii să se încheie undeva până la finele lui 2018.

“Sper ca de săptămâna viitoare şi oborul să îl ridicăm pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Într-o lună şi ceva sper să începem lucrările şi aici. Mai avem conectarea la piaţa de producători. Şi pentru Piaţa Săracă, să vedem spre final de an ce mai reuşim. Vom face reparaţii la acoperiş la Piaţa Concordiei. De asemenea, vrem să facem reparaţii la acoperiş şi să facem instalaţia de gaze pe partea laterală de la Piaţa Halelor. Avem şi un proiecţel cu parcarea din faţă de la Piaţa Mare. Deci se lucrează pe toate fronturile. O parte va fi gata anul ăsta, iar cealaltă, anul viitor”, a conchis Drăguţ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro