"Am intrat în posesia hotarârii judecatoresti nr. 244, data de Curtea de Apel Galati, care a devenit irevocabila în data de 27 februarie 2008, prin care cei patru mostenitori ai primilor 988 de metri patrati pe care se afla Piata Concordia aveau dreptul la despagubire, nu la retrocedare în natura. Hotarârea a devenit definitiva si irevocabila, terenul a ramas definitiv al Primariei si Primaria avea obligatia sa le dea ceva peste un miliard de lei", a declarat Draghincescu.
Simona Draghincescu a precizat ca a intrat în posesia hotarârii judecatoresti pe 10 martie 2010, dar ca auzise înca din 2008 de existenta unei astfel de hotarâri, motiv pentru care, în momentul în care Aurel Simionescu a devenit primar, a mers personal si i-a atras atentia în legatura cu aceasta situatie.
"De ce nu ati întrebat juristii ce este cu acest dosar nr. 19.667 din ianuarie 2005, ca eu v-am informat când ati venit la Primarie si am adus în discutie acest dosar, fara sa am cunostinta ce scrie în el. Am stiu de existenta lui, dar nu am stiut ce scrie în el. Abia când am primit aceasta hotarâre, în martie 2010, am aflat ce scrie în ea. Când domnul Simionescu a venit la Primarie în 2008, avea posibilitatea, la toate procesele urmatoare si când s-a facut executarea silita, sa conteste executarea silita. Se gaseste în multe institutii aceasta hotarâre judecatoreasca. Curtea de Conturi stie de existenta acestei hotarâri? Eu cred ca stie. Si, atunci, daca nu stie, iar este grav!", a completat Draghincescu.
Simona Draghincescu îl acuza pe Aurel Simionescu ca "a sacrificat o piata întreaga, afacere din care unii au câstigat 20 de miliarde de lei, în timp ce administratia publica a pierdut 20 de miliarde de lei". "Domnule Simionescu, dati-le oamenilor banii înapoi! Daca banii ramâneau la piata, oamenii nu mai plateau acum câte 5 milioane de lei vechi chiria pe o taraba. Nu mai spun de câti bani a câstigat persoana în cauza, cea care a pus mâna pe Piata Concordia, ba, mai mult, folosind bunuri publice în care s-au investit multi bani, pentru 500 lei pe luna", a mai spus Draghincescu.
"Cum de ati acceptat sa mergeti mai departe cu o dispozitie de restituire în natura ILEGALA pentru un teren, când aveati obligatia sa puneti în executare o hotarâre judecatoreasca definitiva si irevocabila de plata a unei sume rezonabile catre proprietari? De ce ati ascuns aceste documente? Daca eu nu as fi gasit aceste documente, noi, cetatenii, nu am fi luat la cunostinta NICIODATA, probabil, de existenta lor. Ar trebui sa stiti, domnule Simionescu, pentru ca ati avut doua mandate de presedinte al Consiliului Judetean, unul de senator si unul de primar. În mandatele de presedinte al CJ stim ce realizare deosebita ati avut: ati ciuntit judetul Braila de 1.000 ha pentru ca Hotarârea de Guvern a avut la baza o nota de fundamentare pe care dumneavoastra v-ati pus semnatura. Dumneavoastra sunteti constient ca va aflati de ani buni în slujba publica? Stiti ca functia publica presupune a fi în slujba interesului public? Dumneavoastra sunteti primarul Brailei si actionati împotriva brailenilor! Acesta este raspunsul la întrebarile pe care mi le pun de ceva vreme. Si ce veti face cu noi, cetatenii, platitorii de taxe si impozite, ne veti vinde, ne veti ceda Galatiului sau ne veti da pe mâna grupurilor de interese?", întreaba Simona Draghincescu.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.