Mergi la conţinutul principal

Drăghincescu: «Regulamentul asociaţiilor de proprietari nu prea este aplicat»

Consilierul local PDL, Simona Drăghincescu, a atenţionat recent că regulamentul asociaţiilor de proprietari nu este pus în aplicare de către cei responsabili. Mai mult decât atât, în cadrul şedinţei ordinare a CLM de la finele lunii iulie, democrat liberala a ţinut să facă o propunere privind externalizarea biroului care se ocupă cu verificarea respectării regulamentului de către AP-uri. Doar aşa, spune aceasta, cei care nu îşi fac treaba vor putea fi traşi la răspundere. "S-a aprobat regulamentul de funcţionare a asociaţiilor de proprietari printr-o hotărâre de Consiliu Local. Am constatat că nu prea este aplicat şi nimeni de la Primăria Brăila nu verifică acest lucru, cu toate că avem un compartiment care se ocupă de îndrumarea şi controlul asociaţiilor de proprietari. Cu această ocazie fac publică solicitarea mea de a externaliza acest serviciu. Angajaţii de la Primărie trebuie să se ocupe de asta, ca să putem să îi tragem la răspundere pe cei care controlează şi îndrumă asociaţiile de proprietari, dacă mai sunt nereguli, mai bine decât o facem acum", a declarat Drăghincescu, fără a primi însă vreun răspuns din partea conducerii Primăriei.

Simionescu, supărat pe motiv că administratorii asociaţiilor de proprietari nu ştiu ce vor

Şi primarul Aurel Simionescu a dorit să comenteze recent o problemă legată de asociaţiile de proprietari din Brăila. Acesta şi-a manifestat nemulţumirea vizavi de faptul că administratorii AP-urilor fac solicitări către Primărie fără a consulta în prealabil proprietarii, ceea ce dă naştere unor reacţii negative în lanţ. "Avem diverse discuţii în momentul ăsta în legătură cu modul în care fiecare asociaţie de proprietari, sau chiar proprietarii, au vrut să aibă şi nu mai vor un loc de joacă, nişte bănci puse lângă spaţiile respective şi aşa mai departe. Până la urmă, de multe ori cei care trebuie să facă lucrul ăsta sunt puşi în situaţia de a se duce acolo la o anumită solicitare şi altcineva din spaţiul respectiv să nu dorească punerea în practică a solicitării. Că e vorba de toaletarea pomilor, de o bancă, de un spaţiu de joacă, eu aş vrea să se înţeleagă că facem aceste lucruri la solicitarea asociaţiilor de proprietari", a declarat Simionescu. Edilul şef a mai punctat că atât timp cât se fac solicitări scrise către municipalitate ele sunt luate în calcul şi de cele mai multe ori acest lucru conduce la mobilizarea unor echipe în teren. Cu toate acestea, aproape întotdeauna se găsesc persoane cu păreri pro şi contra, ceea ce duce la realizarea unui haos total. "Suntem puşi în situaţia să nu mai ştim ce să facem. De multe ori amenajăm ceva, punem o bancă, etc. şi după aceea vin şi spun «nu dorim să fie aşa pentru că aici se stă pe bancă multă vreme!». Dacă s-ar putea să fie nişte bănci mobile din astea, adică până la ora 19:00 să fie acolo, după care să se plieze şi să fie duse în altă parte. Nu putem să mergem în continuare pe un format din ăsta şi pe o cerere care astăzi este, mâine nu este", a conchis sursa citată.
Reamintim că în şedinţa ordinară a CLM din luna martie a fost aprobat regulamentul de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari din Brăila. Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Aurel Simionescu, viceprimarul Alexandru Dănăilă, consilierii Sorin Boşneag (PSD) şi Simona Drăghincescu (PDL), a trecut în unanimitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro