Mergi la conţinutul principal

Două soliste din Brăila, printre câştigătoarele trofeului de la Mamaia Copiilor

După trei zile de competiţie strânsă, tinerii artişti participanţi la Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare Mamaia Copiilor au fost răsplătiţi pentru evoluţia lor pe scena Casei de Cultură Constanţa. Printre laureaţii celei de-a XI-a ediţii a festivalului s-au numărat şi două soliste de la Grupul "Steluţe Dunărene" din Brăila, care şi-au înscris un trofeu în palmares. Este vorba despre trofeul la secţiunea de Creaţie, care a fost obţinut de melodia "Hello iubire" compusă de Cristina Manoliu Săvulescu, pe text de George Popovici şi orchestrată de Valentin Chelaru. Melodia a fost interpretată de un grup vocal compus din 5 soliste alese de către compozitoare, dintre care trei soliste ale Corului "Sunetul Muzicii" din Ilfov, condus chiar de către compozitoare, şi două soliste, Andreea Copae şi Cora Văcaru, ale Grupului "Steluţe Dunărene" din Brăila, condus de Liliana Toader. Coregrafia de excepţie a fost realizată de către Simona Deaconescu. Melodia a obţinut cel mai mare punctaj din festival fiind totodată favorita publicului şi a juriului. "Realizarea momentului «Hello, iubire!» a însemnat munca şi ambiţia acestor soliste de a se autodepăşi. Este de apreciat faptul că fetele au ştiut să facă echipă, să creeze atmosferă şi să-şi demonstreze valoarea prin punctajul obţinut", a precizat managerul grupului Steluţe Dunărene, Liliana Toader. Colaborarea cu solistele din Brăila a fost apreciată de către compozitoare. "În grupul condus de Liliana Toader sunt foarte mulţi copii valoroşi. Cunoscând aceste două fetiţe minunate, Cora Văcaru şi Andreea Copae, le-am solicitat pentru colaborare, deoarece eu am luat hotărârea să fac o trupă de fete ale căror voci să se potrivească şi să arate la fel. Solistele din Brăila au făcut foarte multe drumuri la Bucureşti pentru repetiţii, s-au integrat foarte bine în grupul condus de mine şi a ieşit o treabă frumoasă, făcută cu tot sufletul. Alături de Andreea Dumitru, Cristina Constantin, Eliza Bocioacă, au format o super trupă, pentru că sunt potrivite, voci bune toate, premiate la festivaluri, aşa încât mergem cu fruntea sus. Când porneşti la un drum, îţi doreşti să fii printre premianţi, să-şi fie apreciată munca, şi iată că a ieşit o minune", ne-a declarat Cristina Manoliu Săvulescu.
Aflate încă sub emoţia festivalului, cele două soliste din Brăila au mărturisit că trofeul obţinut la Mamaia reprezintă un vis împlinit, după mulţi ani dedicaţi muzicii. "Stăteam în culise, eram uimită, dar şi bucuroasă, nu mai ştiam cum să reacţionez, a fost un val puternic de sentimente", a spus Cora. "Am simţit că am obţinut premiul pe care mi l-am dorit mereu, pentru care am muncit aproape 7 ani şi este cea mai mare realizare a mea de până acum", a declarat Andreea.
Festivalul Mamaia Copiilor reuneşte copii talentaţi, dezinvolţi, dornici de a face show, dovadă spectacolele conexe. În acest cadru, soliştii grupului "Steluţe Dunărene", Valentina Enea, Andra Dinu, Alexandra Stroe, au format echipe, au cântat şi au dansat într-o atmosferă de show, alături de soliştii grupului "Sunetul Muzicii", Nicole Alexoaie, Vlad Babuş şi Ana-Maria Pistol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro