Mergi la conţinutul principal

Două spectacole de excepție revin în acest weekend pe scena teatrului brăilean: “Orestia” și “Bădăranii”

* “Orestia” se joacă sâmbătă, 2 aprilie, iar “Bădăranii” duminică, 3 aprilie * bilete găsiți pe site-ul www.blt.ro și la agenția teatrului

 

Teatrul “Maria Filotti” vă invită în acest weekend la două spectacole de mare succes. Primul este “Orestia” după Eschil, adaptare și regie Radu Iacoban, care se joacă sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 18.00, la Sala Mare.

“Ce e actual? Că nimic nu s-a schimbat. Raportul omului cu autoritatea, fie că între timp, zeii și-au dat mâna și s-au reîntrupat în unul singur, sau că au fost uitați și s-au preschimbat în instituția statului, a rămas același. Suntem neștiutori, foarte ușor de manipulat și hipersensibili. Dacă n-am fi fost așa, nu am avea motive să comitem atât de multe greșeli, așa cum se întâmplă cu protagoniștii spectacolului nostru”, afirmă despre spectacol regizorul Radu Iacoban.

Distribuția: Ciprian Brașoveanu, Elena Andron, Narcisa Novac, Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Silvia Tariq, Silviu Debu, Valentin Terente, Nicholas Cațianis, Corina Borș și Vlad Volf. Traducere - Alexandru Miran, scenografia - Tudor Prodan, light design - Bogdan Gheorghiu, sound design - Aida Sosic, asistent regie - Nicholas Cațianis.

Duminică, pe 3 aprilie, Teatrul “Maria Filotti” v-a pregătit o nouă reprezentație a spectacolului “Bădăranii” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău. Piesa este programată la ora 18.00, la Sala Mare, iar publicul va vedea o comedie clasică în trei acte, un spectacol în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu toanele lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soțiile lor fac tot cum le taie capul și la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei.

Spectacolul “Bădăranii” a fost pus prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, având o istorie remarcabilă în teatru dar și în cinematografie. Un text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfățișate de Goldoni direct, aspru, fără convenții stereotipe, fără improvizații cu alunecări în grotesc și vulgaritate, în care măștile și costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii.

Distribuție: Marcel Turcoianu (Lunardo), Cătălina Nedelea (Margarita), Ramona Gîngă (Lucietta), Zane Jarcu (Simon), Monica Ivașcu (Marina), Corina Georgiana Borș (Donafelice), Dan Moldoveanu (Canciano), Valentin Terente (Maurizio), Adrian Ștefan (Filippetto) și Silviu Debu (Contele Riccardo). Alte roluri: Ioana Dragu, Ionel Spălatu. Regia artistică, adaptare și ilustrație muzicală - Petru Vutcărău, scenografia - Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, traducerea - Sică Alexandrescu, coregrafia - Gelu și Dana Baciu.

Bilete pentru cele două spectacole pot fi achiziționate prin intermediul site-ul www.blt.ro sau de la Agenția teatrală, telefon 0239/613.969.

Pentru a fi la curent cu evenimentele și noutățile Teatrului ”Maria Filotti” accesați site-ului www.tmf.ro, pagina de Facebook ”Teatrul Maria Filotti Brăila” și Instagram ”Teatrul Maria Filotti”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro