Mergi la conţinutul principal

Două cargouri europene au fost capturate de piraţii somalezi

Bow-Asir, un vas de 23.000 de tone înregistrat în Bahamas şi aflat în proprietatea unui armator norvegian, a fost capturat la 250 de mile est de Kiasmaayo joi dimineaţă. Efectivele echipajului său nu au fost comunicate.
Vasele care circulă în această zonă au fost alertate de recrudescenţa activităţilor de piraterie.

Cinci marinari români de pe două nave sunt în prezent răpiţi de piraţii somalezi. Trei dintre ei făceau parte din echipajul vasului grecesc Titan, capturat în 20 martie. Alţi doi români se aflau pe vasul grecesc Saldanha capturată în 22 februarie. În ambele cazuri, companiile care deţin navele sunt cele care se ocupă de eliberarea lor. În mod obişnuit, cazurile de acest gen se rezolvă prin plata unei răscumpărări de către compania armatoare.

Piraţii au atacat peste 130 de vase comerciale în Golful Aden anul trecut, de cel puţin două ori mai mult decât în 2007, potrivit Biroului Maritim Internaţional. Peste 150 de piraţi au fost arestaţi de patrulele navale în 2008. Apele somaleze sunt dintre cele mai folosite pentru transportul maritim, iar capturile de nave le-au adus piraţilor venituri de milioane de dolari din recompense.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro