Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dotari ultraperformante la Serviciul Criminalistic

Incepind cu 1 iulie 2007, Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean va fi dotat cu un sistem ultraperformant de examinare a documentelor. Este vorba despre ultima versiune a echipamentelor "Docubox Dragon" cu ajutorul carora se pot identifica documentele false, fiind redus considerabil timpul de efectuare a unei examinari. De aceasta aparatura performanta vor beneficia toate Serviciile Criminalistice din tara la initiativa Inspectoratului General al Politiei Romane, care urmareste prevenirea si combaterea falsului si contrafacerii de documente, fie de calatorie, de identitate, instrumente de plata (moneda, cecuri), certificate de inmatriculare.
Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Braila, subinspector Jenel Sogor, a precizat ca acest echipament va putea fi folosit de orice expert criminalist, dar oricum personalul ce va deservi sistemul va urma si un training.
"Dotarea cu acest sistem performant era necesara, mai ales ca riscul falsificarii documentelor este mai mare de cind cetatenii romani pot circula in tarile Uniunii Europene doar cu buletinul.
Inainte se punea viza pe pasaport, persoana era introdusa in baza de date, dar acum actele de identitate se pot falsifica mai usor", a spus subinspector Jenel Sogor.
Cu ajutorul echipamentelor "Docubox Dragon" se pot obtine imagini optime, de mare rezolutie, care evidentiaza cu exactitate detaliile pe care le urmareste expertul. Acestea vor fi vizualizate si comparate cu ajutorul unei aplicatii performante prin intermediul careia se pot stabili dimensiuni, unghiuri, suprafete, se pot realiza suprapuneri si juxtapuneri. Echipamentul "Docubox Dragon" este compus din unitatea centrala de examinare, calculator cu o configuratie de ultima ora si monitor TFT, facind posibila examinarea documentelor in diferite lungimi de unda, in scopul identificarii falsurilor si contrafacerilor, verificarii elementelor de siguranta, modificarilor, cum ar fi adaugarea, stergerea sau acoperirea de text.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii