Mergi la conţinutul principal

Dosarul „Mită la poliţişti”. Condamnări la închisoare cu suspendare. Sentinţă definitivă

* poliţişti achitaţi în primă instanţă au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare la Curtea de Apel Galaţi * printre aceştia se numără chiar Marius Bunea, nepotul fostului preşedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu * acesta a primit o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare * doar trei poliţişti au fost achitaţi la CA Galaţi

 

 

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat sentinţa definitivă în cazul poliţiştilor brăileni acuzaţi că au luat mită de la şoferi pentru a trece cu vederea unele ilegalităţi comise în trafic. S-au admis contestaţiile procurorului şi a unor inculpaţi şi s-au schimbat încadrările juridice ale faptelor. Unii poliţişti achitaţi în primă instanţă s-au trezit condamnaţi. Printre aceştia se numără şi Marius Bunea, nepotul fostului preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Cert este că ei nu îşi mai pot desfăşura activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. La Tribunalul Brăila, în mai 2018, dintre cei 22 de inculpaţi din dosarul “Mită la poliţişti”, 10 au fost achitaţi de abuz în serviciu şi luare de mită, în timp ce ceilalţi 12 au fost condamnaţi la câţiva ani de închisoare cu suspendare. Acum doar 3 poliţişti au fost achitaţi.

 

Prezentăm în continuare condamnările dispuse, vineri seara, de Curtea de Apel Galaţi faţă de poliţiştii brăileni acuzaţi că au luat mită.

După cum se arată în soluţia Curţii de Apel Galaţi, inculpatul Bunea Valentin Eugen a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, cu suspendare sub supraveghere. Inculpatul Urse Ionuţ  a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, cu suspendare sub supraveghere. La rândul său, Simion Marius a primit pedeapsa de 2 ani şi 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, plus 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Inculpatul Simion Marius va executa pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare.

Inculpatul Meiroşu Daniel a primit pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, tot cu suspendare sub supraveghere.

Instanţa superioară l-a condamnat pe inculpatul Grigoriu Ionuţ la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, cu suspendare.  Inculpatul Hagiu Daniel are pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, cu suspendare sub supraveghere.

Instanţa superioară a menţinut dispoziţiile sentinţei penale apelate privind pe inculpatul Ion Emanuel, condamnat în primă instanţă la 2 ani şi 8 luni cu suspendare pentru luare de mită. „Condamnă pe inculpatul Mei-Roşu Cosmin Valentin la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Dispune modificarea temeiului achitării inculpatului Mei-Roşu Cosmin Valentin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. (...) Condamnă pe inculpatul Paraleu Alin-Petrişor la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Inculpatul Paraleu Alin-Petrişor urmează să execute pedeapsa principală rezultantă de 2 ani, 11 luni şi 20 zile închisoare, cu suspendare (...)”, se mai arată în sentinţa CA Galaţi.

Instanţa superioară a dispus modificarea temeiului achitării inculpatului Pascu Dragoş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, fiind menţinute celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate privind pe inculpatul Pascu Dragoş (condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită). S-a dispus modificarea temeiului achitării şi faţă de inculpatul Podaru Fănel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, fiind menţinute dispoziţiile sentinţei penale apelate, inculpatul Podaru Fănel având o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. La rândul său, inculpatul Oprescu Florian nu mai este achitat pentru abuz în serviciu şi a rămas cu pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

 

Marius Bunea condamnat pentru luare de mită

 

Achitat de abuz în serviciu şi luare de mită, la Tribunalul Brăila, inculpatul Marius Bunea a primit veşti proaste la CA Galaţi. S-a înlăturat dispoziţia privind achitarea inculpatului Bunea Marius, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 3 ani.  Instanţa l-a condamnat pe inculpatul Manea Gheorghe la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, cu suspendare. Custură Dragoş are pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, tot cu suspendare.

Instanţa menţine în totalitate dispoziţiile sentinţei penale apelate privind pe inculpaţii Burlacu Victor şi Constantin Alexandru, achitaţi în primă instanţă.

Aceasta este soluţia definitivă pronunţată în şedinţa din data de 10 ianuarie 2020.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro