Mergi la conţinutul principal

Dosarul «Mită la poliţişti». Acuzaţii au scăpat de arest

Schimbări importante în dosarul "Mită la Poliţişti": cei 11 agenţi arestaţi preventiv şi la domiciliu au scăpat de aceste măsuri şi sunt cercetaţi sub control judiciar. Asta după ce ieri, judecătorii Tribunalului Brăila au dispus ca toţi cei 22 de agenţi, judecaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu, să rămână sub control judicar. "Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpaţii Ion Emanuel , Meiroşu Daniel şi Pascu Dragoş, prin încheierea de sedinţă din 12.05.2015 a Judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 08.06.2015 până la data de 06.08.2015 inclusiv. Impune inculpaţilor respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze imediat dacă îşi schimbă domiciliul, să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.(...) Dispune punerea în libertate la data rămânerii definitive a prezentei încheieri a inculpaţilor Ion Emanuel , Meiroşu Daniel şi Pascu Dragoş de sub puterea mandatelor de arestare preventivă, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză sau în executarea altei pedepse", este soluţia dată de judecătorii Tribunalului Brăila, după cum se arată pe site-ul instanţei. Pe timpul controlului judiciar, cei trei agenţi nu au voie să plece din România, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. Ei nu au voie nici să se apropie de inculpaţii şi martorii din prezentul dosar sau să comunice cu aceştia direct sau indirect. Instanţa a atras atenţia inculpaţilor Emanuel Ion, Daniel Meiroşu şi Dragoş Pascu că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Supravegherea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor ce le revin pe durata controlului judiciar va fi realizată de către IPJ Brăila.
Instanţa a înlocuit şi arestul la domiciliu faţă de cei 6 agenţi de poliţie. "Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii Paraleu Alin Petrişor, Podaru Fănel, Simion Marius, Bunea Marius, Hagiu Daniel şi Meiroşu Cosmin Valentin, prin încheierea de sedinţă din 12.05.2015 a Judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, respectiv înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Bălan Cristian, şi măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Oprescu Florian Valentin, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 08.06.2015 până la data de 06.08.2015 inclusiv", au stabilit judecătorii.
În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi agenţi, trimişi în judecată sub control judiciar, faţă de ei s-a menţinut măsura dată de Tribunalul Bucureşti. Ieri, judecătorii brăileni au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Bunea Valentin Eugen, Manea Gheorghe, Cioroiu Aurelian Emanuel, Grigoriu Ionuţ, Constantin Alexandru, Burlacu Victor, Custură Dragoş Constantin, Urse Ionuţ, Ilie Adrian şi Mocanu Adrian Ionuţ şi a menţinut în continuare măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de aceşti inculpaţi. Obligaţiile impuse prin măsura controlului judiciar se aplică şi acestora, riscul nerespectării fiind tot acela de a ajunge în spatele gratiilor. Soluţia Tribunalului Brăila nu este definitivă, ci cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore.
După cum v-am informat, joi, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus trimiterea în judecată a agenţilor suspectaţi că au luat mită de la şoferi, pentru a trece cu vederea peste greşelile din trafic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro