Mergi la conţinutul principal

Donații de la Parohia „Sfânta Filofteia“ pentru bolnavii de Covid-19 din Spitalul Județean

* 5 suporturi ortopedice pentru perne, 8 barbotoare pentru oxigen, 30 de termometre și 20 de perne au fost oferite pentru dotarea unor saloane în care sunt internate persoane infectate cu noul coronavirus * de asemenea, zeci de copii au primit daruri din partea Așezământul social din cadrul Parohiei „Sfânta Filofteia“ din municipiul Brăila

 

Ieri, 14 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, Așezământul social din cadrul Parohiei „Sfânta Filofteia“ din municipiul Brăila a donat aparatură medicală pentru Secția de Covid-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila. Preoții de la această parohie au mers la unitatea spitalicească pentru a oferi 5 suporturi ortopedice pentru perne, 8 barbotoare pentru oxigen, 30 de termometre și 20 de perne pentru dotarea unor saloane în care sunt internate persoane infectate cu noul coronavirus.

Valoarea darurilor oferite numai ieri de parohia brăileană a fost de 7.000 lei.

Această acțiune a venit în completarea ajutoarelor oferite săptămâna trecută, când aceeași parohie a dăruit Spitalului Județean de Urgență Brăila pulsoximetre, tensiometre, termometre și alte echipamente medicale în valoare de 5.300 lei.

Tot ieri, mai multe familiile cu mulți copii au primit ajutoare din partea Bisericii.  Activitatea filantropică face parte din programul eparhial „Ne înnoim de Sfintele Paști” desfășurat în această perioadă în parohiile din cadrul Eparhiei Dunării de Jos. Prin implicare preoților și a voluntarilor de la Parohia ”Sfânta Filofteia” din Brăila, astfel de activități îndreptate către semenii nevoiași se desfășoară zilnic în cadrul Așezământului social existent în cadrul acestei parohii.

Pe lângă cei 30 de copii care primesc masă zilnic, dar și servicii medicale prin intermediul unui cabinet de medicină dentară, consiliere psihologică și educație prin programul de tip ”after school”, parohia mai sprijină bilunar cu diferite ajutoare și tineri orfani și persoane vârstnice aflate în evidențele parohiale. 

Activitățile sunt susținute îndeosebi din fondurile parohiei, precum și din donațiile credincioșilor.

Ieri, după ce mai multe articole vestimentare și încălțăminte au fost pregătite la sediul centrului social, acestea au fost oferite unui număr de 10 copii care provin din familii nevoiașe cu mulți membrii, aflate în imposibilitatea de a-și achiziționa cele necesare unui trai decent. De asemenea, o persoană cu dizabilități locomotorii, asistat în cadrul cantinei parohiale, pentru a se putea deplasa mai ușor a primit în dar un cărucior electric.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Centrul social „Sfânta Filofteia“ din Brăila a oferit constant ajutoare persoanelor nevoiașe aflate în evidențele parohiale constând în hrană caldă, alimente neperisabile, produse de igienă, măști de protecție, precum și aparatură medicală mai multor spitale din Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro