Mergi la conţinutul principal

Donație de cărți de literatură pentru Școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis”

* este vorba despre o colectă de cărți de literatură greacă, în general, dar și engleză și română, culese de edituri prin intermediul Ministerului de Afaceri Externe din Grecia

 

Biblioteca Școlii Gimnaziale „Nikos Kazantzakis” Brăila este acum mai bogată, grație unei donații venite din partea comunității din Grecia. Este vorba despre o colectă de cărți de literatură greacă, în general, dar și engleză și română, culese de edituri prin intermediul Ministerului de Afaceri Externe din Grecia.

Volumele au fost donate în cadrul unui eveniment organizat weekendul trecut, pe 14 mai, la Școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis”, la care a participat o delegație din Grecia, fiind înmânate de Athanasios Katsimpelis, director al Școlii Skourochori, Pyrgos, Ilias, Grecia.

Colaborarea dintre Școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis” și unitatea de învățământ din Grecia a început în cadrul proiectului Erasmus „Cultural festivals”, în care ambele țări au fost partenere, alături de Ungaria și Slovenia.

”Ne bucurăm că am reușit să ducem această prietenie dintre România și Grecia și dincolo de activitățile din proiect. În urma scrisorii pe care școala noastră a transmis-o către domnul Katsimpelis, directorul Școlii Skourokori din Pyrgos, Grecia, am fost deosebit de impresionați de implicarea de care au dat dovadă în realizarea colectei de cărți a lui Nikos Kazantzakis pe care le-am primit cu onoare. Această acțiune a fost întreprinsă sub auspiciile Ministerului de Afaceri Externe din Grecia și Unitatea Regională Ilia, care au primit cu bucurie inițiativa de promovare și diseminare a patrimoniului cultural al Greciei dincolo de hotare și au sprijinit implementarea ei încă de la început. Colaborarea noastră va continua și pe alte direcții educaționale și culturale, așa cum s-a întâmplat deja pe parcursul acestui an școlar, prin participarea la evenimente culturale și prin schimburi de idei și bune practici menite să aducă inovație și calitate în rândul școlilor”, a declarat prof. Daniela Surdu, directoarea Școlii Gimnaziale ”Nikos Kazantzakis”.

La întâlnirea de weekendul trecut au participat și reprezentanții comunității brăilene, printre care viceprimarul Doinița Ciocan și inspector școlar general adjunct, prof. Cici Mihaela Bolovan.

”Întâlnirea a fost un real succes în cadrul căreia au fost discutate și propuse diverse activități și soluții ce pot fi implementate atât la nivelul unității școlare Nikos Kazantzakis, cât și la nivelul județului Brăila în ceea ce privește educația. În acest sens mulțumim autorităților brăilene pentru sprijinul pe care îl acordă permanent!”, a mai spus directoarea unității de învățământ.

Tot weekendul trecut, pe 15 mai, reprezentanții Școlii Gimnaziale ”Nikos Kazantzakis”, Daniela Surdu (director) și prof. Nour Mihaela (limba engleză), împreună cu invitații din Grecia, au participat și la întâlnirea desfășurată de Comunitatea Elenă din Brăila cu ocazia vizitei lui Ioannis Chrysoulakis - secretar general al Diasporei Elene și Diplomației Publice din cadrul Ministerului de Afaceri Externe al Greciei și Pelagia Gkountra – consul, cei doi fiind însoțiți de deputatul Dragoș-Gabriel Zisopol - președintele Uniunii Elene din România.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro