Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Domnisoara din Amherst" se joaca din nou

Spectacolul a carui premiera a avut loc in urma cu aproape doua saptamini, la Teatrul "Maria Filotti", "Domnisoara din Amherst", de William Luce, in regia lui Moshe Yassur, se va relua pe 29 decembrie, in sala Studio, de la ora 18.30.
Actrita Monica Mihaescu da viata personajului care o intruchipeaza pe poeta Emily Dickinson si isi duce spectatorii in lumea linistita a anilor 1800 din micul orasel Amherst. Piesa pune in valoare versurile scrise de Emily Dickinson in urma cu 100 de ani, dar care abia in urma cu ceva vreme au fost apreciate la adevarata lor valoare. La realizarea spectacolului au contribuit, alaturi
de maestrul regizor Moshe Yassur, asistentul de regie Pompiliu
Kostas Radulescu, scenografa Mirela Dauceanu si realizatorii regiei
tehnice, Vivi Dehelean si Costel Bud.
Despre acest spectacol, regizorul Moshe Yassur a spus ca a primit premiul "Emmy International", s-a bucurat de succes pe Broadway, unde a fost jucat de actrita Julie Harris, iar la Londra a cules elogiile presei si ale publicului actrita Claire Bloom. "Spiritul ei de independenta a fost privit ca iesit din comun, mai ales intr-o lume in care femeia trebuia sa corespunda anumitor norme dictate de societate. De fapt, dictate de barbati. Si in cunostina de cauza, Emily Dickinson asa a fost: iesita din comun pentru vremea in care a trait. Mai tirziu, personalitati ca Lillian Hellman sau Gertrude Stein au fost acceptate mai usor in mediul Americii puritane", a explicat regizorul Moshe Yassur.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii