Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi rromi de pe strada Arcului l-au batut mar pe un brailean

Doi rromi pusi pe harta - tata si fiu - au fost dati pe mina judecatorilor braileni, pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala grava. Matei Parnica, 43 de ani, oligofren gr. I si II, si Nicu Stefan, de 15 ani, individ "cu intelect liminar si carente de instructie si educatie" - amindoi analfabeti -, domiciliati pe strada Arcului, l-au lovit pe un barbat de 34 de ani, rupindu-i, totodata, un picior. Victima a avut nevoie de 80 de zile de ingrijiri medicale, iar acum le cere agresorilor 20 de milioane de lei despagubiri. Actele medico-legale au fost supervizate de Institutul de Medicina Legala Iasi.
Agresiunea s-a petrecut anul trecut, mai precis in ziua de 23 aprilie 2004 (sarbatoarea Sfintului Mare Mucenic Gheorghe). Potrivit actelor de urmarire penala, in ziua cu pricina, in jurul orei 20.30, numitul Alexe Stana, de pe Calea Galati, se afla la un chiosc alimentar de pe strada Arcului, aproape de locuinta inculpatilor. La scurt timp, la chiosc au sosit rromii Matei Parnica, impreuna cu nepotul Ionel Parnica, fiul Nicu Stefan si mama celui din urma, Anica Stefan. Din te-miri-ce, Alexe s-a luat la cearta cu tiganii, ba i-a si palmuit, facindu-i pe acestia sa bata in retragere. Minorul Nicu Stefan a ripostat, aruncind cu pietre in el. In fuga, Ionel Parnica s-a impiedicat si a cazut in strada. Alexe l-a ajuns din urma si a inceput sa-l loveasca zdravan cu picioarele. Imediat, Matei Parnica a sarit in apararea nepotului; a luat o vergea de fier, de la o imprejmuire si a inceput sa-l loveasca pe rival, in cap si peste picioare.
Victima a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Braila, fiind diagnosticata cu "politraumatism prin agresiune, traumatism cranio-cerebral acut deschis cu plagi frontale si fractura deschisa la gamba stinga". Initial, politia l-a cercetat si pe Ionel Parnica, insa, ulterior, acesta a fost scos de sub urmarire penala, pentru simplul motiv ca doar l-a injurat pe Alexe Stana. Ceilalti doi rromi, insa, au fost pusi sub acuzatie. Acum, ei asteapta verdictul instantei de judecata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii