Mergi la conţinutul principal

Doi profesori braileni la Bordeaux

In vara aceasta, doi profesori braileni "au incercat Europa". Este vorba despre profesorii Finita Benescu de la Scoala nr. 22 si Ciprian Marian Carp de la Liceul "Panait Cerna". Ambii profesori au obtinut o bursa Comenius si au participat, in perioada 4-14 august, la stagiul pedagogic al profesorilor de limba franceza ca limba straina, organizat de Alianta Franceza, Bordeaux Aquitaine, Franta. Comenius este prima componenta a Programului de invatare pe tot parcursul vietii, initiat si finantat de Comisia Europeana. Comenius sprijina financiar realizarea de parteneriate scolare, proiecte de formare a personalului didactic, retele de parteneriat scolar precum si participarea la stagii de formare initiala si continua pentru a creste calitatea si a consolida dimensiunea europeana in educatie. La nivel national programele initiate si fondurile alocate de Comisia Europeana sint gestionate de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP).
"Cursul a cuprins 40 de ore care s-au desfasurat pe parcursul a doua saptamini. Programul detaliat pe zile si pe ore a fost foarte bine intocmit de organizatorii cursului de la Aliance Francaise, respectiv doamnele Cecile Delaunay si Celine Bonnet, cu care am colaborat direct. Activitatea de la curs s-a desfasurat intr-o ambianta interactiva, prin dialog profesor - cursant, expuneri, discutii individuale, ateliere de lucru, seminarii, utilizarea TIC, prezentari video. In timpul orelor de curs au fost abordate metode traditionale ca Bravo, Perspective, Initial, Cafe Creme, dar si recente: Alter Ego, Ici, Echo pentru predarea/invatarea limbii franceze ca limba straina, pentru exploatarea articolelor din presa franceza, a benzilor desenate, a secventelor de film, a civilizatiei franceze, a literaturii pentru tineri, a cintecelor si a francezei familiare", ne-a declarat prof. Marian Carp.
Orele de curs au alternat cu activitatile culturale organizate de Alianta Franceza pentru a cunoaste mai bine cultura si civilizatia franceza, istoria orasului Bordeaux si renumitele podgorii din regiunea Aquitaine. "Participarea la acest curs a fost o experienta extraordinara, am avut colegi din Austria, Belgia, Bulgaria, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Romania si Spania, am avut acces la o gama variata de materiale si metode de predare/invatare, m-a pregatit mai bine pentru a-mi dezvolta abilitatile profesionale, m-a ajutat sa promovez o larga dimensiune europeana/internationala in activitatea institutiei mele, m-a motivat sa particip in viitor si la alte activitati de formare, mi-a sporit increderea in noi modalitati de finantare europeana pentru proiecte scolare si proiecte individuale, m-a ajutat sa motivez elevii pentru a invata limba franceza", a punctat prof. Finita Benescu.
Profesorii braileni au mai adaugat ca s-au indragostit de Bordeaux inca din prima zi, cind au facut turul orasului, au degustat renumitele vinuri de Bordeaux si au vizitat castelele Margot si d'Agassac.
Cei interesati pot accesa site-urile si www.alliance-bordeaux.org.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu