Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi mineri australieni supravietuiesc de sase zile blocati in subteran

Doi mineri australieni, blocati in subteran de sase zile, la o adincime de peste un kilometru, au primit hrana si apa luni, in timp ce echipele de salvare incearca sa indeparteze tone de stinci pentru a-i readuce la suprafata, relateaza Reuters.
Barbatii, blocati intr-o mina de aur din Tasmania, au fost localizati duminica, intr-o incinta metalica de mici dimensiuni. Ei au supravietuit timp de sase zile, dupa ce un cutremur de pamint a provocat o cadere de stinci in interiorul minei.
Echipele de salvare au reusit sa sape un tunel cu diametru redus prin roca, pentru a ajunge la cei doi si a le furniza hrana si apa.
"Operatiunea de salvare a atins un stadiu foarte delicat", a declarat directorul minei, Matthew Gill. "Am stabilit un contact permanent cu cei doi si au primit ceva mincare si apa proaspata si isi mentin un moral bun", a adaugat el.
"Trebuie sa speram cu totii ca vor fi adusi in siguranta la suprafata", a declarat premierul australian, John Howard.
Secretarul national al Uniunii Muncitorilor australieni, Bill Shorten, a declarat ca operatiunile de la mina Beaconsfield, situata la 150 de kilometri nord de Hobart, vor fi de durata si complexe, putind dura si 48 de ore.
Institutul geologic australian a anuntat ca, potrivit datelor preliminare, cutremurul care a provocat alunecarea stincilor marti seara a avut o magnitudine de 2,1 grade.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii