Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi mineri australieni supravietuiesc de sase zile blocati in subteran

Doi mineri australieni, blocati in subteran de sase zile, la o adincime de peste un kilometru, au primit hrana si apa luni, in timp ce echipele de salvare incearca sa indeparteze tone de stinci pentru a-i readuce la suprafata, relateaza Reuters.
Barbatii, blocati intr-o mina de aur din Tasmania, au fost localizati duminica, intr-o incinta metalica de mici dimensiuni. Ei au supravietuit timp de sase zile, dupa ce un cutremur de pamint a provocat o cadere de stinci in interiorul minei.
Echipele de salvare au reusit sa sape un tunel cu diametru redus prin roca, pentru a ajunge la cei doi si a le furniza hrana si apa.
"Operatiunea de salvare a atins un stadiu foarte delicat", a declarat directorul minei, Matthew Gill. "Am stabilit un contact permanent cu cei doi si au primit ceva mincare si apa proaspata si isi mentin un moral bun", a adaugat el.
"Trebuie sa speram cu totii ca vor fi adusi in siguranta la suprafata", a declarat premierul australian, John Howard.
Secretarul national al Uniunii Muncitorilor australieni, Bill Shorten, a declarat ca operatiunile de la mina Beaconsfield, situata la 150 de kilometri nord de Hobart, vor fi de durata si complexe, putind dura si 48 de ore.
Institutul geologic australian a anuntat ca, potrivit datelor preliminare, cutremurul care a provocat alunecarea stincilor marti seara a avut o magnitudine de 2,1 grade.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii