Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi ex-braileni au fost vedetele nationalelor de la Hunedoara

Editia a patra a Campionatelor Nationale de natatie Open in bazin scurt, la care au participat 160 de sportivi de la 26 de cluburi din tara i-a avut la start si pe doi dintre cei mai valorosi inotatori in activitate, Camelia Potec si Valentin Preda, sportivi care au debutat in marea performanta la Braila, dar care acum reprezinta alte grupari sportive din tara.
Campioana olimpica de la Atena in proba de 200 m liber, in prezent componenta a clubului Steaua Bucuresti a cucerit patru medalii de aur, la 800 m liber, 400 m liber proba in care a acumulat 907 puncte datorita timpului inregistrat 4:11:49, o performanta notabila potrivit tabelei internationale de punctaj, la 200 m fluture si la 200 m liber in ultima zi de concurs.
Desi a avut o comportare foarte buna Camelia Potec nu a fost nominalizata sa participe la Campionatele Europene ce vor avea loc la Helsinki intre 12 si 14 decembrie, sportiva pregatita de Doina Sava urmind sa efectueze in aceeasi perioada, impreuna cu Ionela Cozma si Larisa Lacusta un cantonament centralizat la mare altitudine in statiunea montana Sierra Nevada din Spania.
"Stapinul brasului romanesc", cum a fost catalogat anul trecut Valentin Preda, a traversat oceanul pentru a fi prezent la aceasta editie a nationalelor in bazin scurt. Student in anul al doilea la Universitatea din Louisville, Preda a avut putin timp la dispozitie pentru a se acomoda cu fusul orar. Si totusi a avut o prestatie foarte buna cucerind trei medalii de aur, doua de argint si una de bronz la individual si o medalie de aur cu stafeta 4x50 m mixt a CSM-ului din Pitesti, club pe care braileanul il reprezinta in competitiile nationale.
Valentin Preda a redevenit campion national la 50, 100 si 200 m bras, vicecampion la 200 si 400 m mixt si s-a clasat al treilea in proba de 100 m mixt.
La finalul competitiei, Valentin Preda era bucuros de rezultatele sale, mai bune comparativ cu anul trecut: "Ca numar de medalii si ca timpi rezultatele de anul acesta sint superioare celor obtinute de mine la editia din 2005. Acum ma voi concentra asupra programului competitional universitar din SUA si sper ca la anul sa fac o figura frumoasa la Campionatele Mondiale de natatie".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii