Mergi la conţinutul principal

Doi braileni au construit o teapa de 1,2 milioane de euro

Administratorii unei firme din Braila s-au gindit sa se imbogateasca prin metoda "evaziune fiscala". In perioada 2004-2005, Gorgovan Stancu si Tudorel Chirica, administratori ai firmei "Sandoria Com" SRL din Braila, au omis sa declare venituri si o parte din profit pentru ca acestea sa fie impozitate. Astfel au adus un prejudiciu statului care s-a ridicat la 1,2 milioane de euro. Aventura administratorilor s-a incheiat insa, dupa ce au intrat pe fir procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Galati, care i-au trimis in judecata pentru evaziune fiscala. Evazionistii vor fi judecati de magistratii Judecatoriei Braila. De asemenea, in vederea recuperarii prejudiciului, celor doi le-au fost sechestrate unele bunuri in valoare de 130.000 de lei.
Procurorii sustin, intr-un comunicat de presa remis agentiei MEDIAFAX, ca cei doi au "uitat" sa treaca in contabilitate operatiuni comerciale efectuate sau venituri realizate. In schimb, teparii au avut grija sa introduca in actele firmei cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale sau chiar anumite cheltuieli fictive.
Probele administrate de procurori arata ca, in perioada 2004-2005, cei doi administratori "s-au sustras de la plata sumei de 4.601.557,68 de lei datorata bugetului consolidat al statului". Suma reprezinta impozit pe profit in valoare de 252.074 de lei si TVA in suma de 4.349.483,68 de lei.
"Suma de 4.601.557,68 RON (echivalentul a 1.278.000 euro) reprezinta prejudiciul cauzat bugetului de stat", sustin anchetatorii.
Concret, cei doi "au evidentiat in mod ilegal" in deconturile de TVA depuse la fisc unele operatiuni de achizitii de cereale, pentru care au dedus TVA-ul aferent, fara a putea justifica cu acte achizitiile respective. De asemenea, in perioada octombrie-noiembrie 2005, cei doi nu au inregistrat in contabilitatea firmei veniturile realizate din vinzarea de cereale catre o alta companie, valoarea tranzactiei fiind de 6.616.311 lei. Desi in decursul unui an de zile administratorii au avut ceva bani de cheltuiala, acum ei vor plati cu virf si indesat pentru prejudiciul adus statului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu