Cazul "injectia ucigasa" a tinut, la acea vreme, prima pagina a ziarelor locale, dat fiind faptul ca pacienta doctorului Gageanu a murit in mod stupid, nu din cauza bolii, ci din pricina unei infectii netratate la timp si in mod corespunzator. Potrivit dosarului penal instrumentat de Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in ziua de 9 iunie 1997, Aneta Banciu s-a internat la Spitalul "Sf. Spiridon" cu diagnosticul "colica biliara, ciroza hepatica, hernie de disc E5, stadiul trei cu tulburari neuromotorii", fiind repartizata in saloanele dr. Florea Gageanu. Dupa internare, medicul chirurg a consultat-o pe pacienta si a solicitat altor sectii sa efectueze investigatii, in baza carora a dispus tratament medicamentos adecvat. Pe 18 iunie, precizeaza anchetatorii, medicul internist Dumitru Gheorghe a facut o mentiune in fisa medicala ("Atentie fesa dr.") si l-a atentionat si verbal pe dr. Gageanu, cu privire la posibilitatea existentei unui flegmon la fesa dreapta, insa flegmonul nu a fost tratat in nici un fel. A doua zi, un alt medic a mentionat in fisa medicala despre existenta flegmonului si a faptului ca pacienta avea febra. Tot atunci, sotul pacientei l-a anuntat pe invinuit despre starea critica in care se afla aceasta, insa a fost asigurat ca "nu este nici un pericol". Cind, pe data de 20 iunie 1997, dr. Petru Pavel Ganciu a reexaminat-o pe Aneta Banciu, a observat ca starea sanatatii acesteia se agravase considerabil, drept pentru care a recomandat efectuarea interventiei chirurgicale. Cu toate eforturile medicilor chirurgi, pacienta a decedat, din pricina starii toxico-septice (infectie generalizata).
Final neasteptat, dupa noua ani de ancheta
Necropsia cadavrului si avizele raportului de constatare medico-legala au concluzionat ca victima a decedat din pricina flegmonului fesier, pacienta aflindu-se in "binecunoscut tratament imunosupresiv cu corticoizi". Comisia Superioara Medico-Legala a IML "Dr. Mina Minovici" Bucuresti preciza ca ultima zi in care pacienta mai putea fi salvata a fost 18 iunie 1997, zi in care dr. Gageanu a fost de serviciu. Inca de la inceput, medicului i s-a reprosat "superficialitatea in stabilirea diagnosticului si a tratamentului". El a negat, insa, constant, acuzatiile care i s-au adus, afirmind ca "nu putea interveni chirurgical pina pe 18 iunie, pentru ca ar fi fost prematur".
In cursul lunii septembrie 2000, Parchetul de pe linga Tribunalul Braila l-a trimis in judecata pe dr. Florea Gageanu Hadarca, sub acuzatia de ucidere din culpa. Dosarul a fost, insa, inregistrat la Judecatoria Braila abia in anul 2003, pentru ca, un an mai tirziu, medicul chirurg sa fie achitat, pe motiv ca "fapta inculpatului nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii de ucidere din culpa". Parchetul a declarat apel impotriva sentintei dar, in anul 2005, Tribunalul Braila i-a dat cistig de cauza tot medicului, mentinind hotarirea instantei de fond. In continuare, nemultumit de situatie, Parchetul de pe linga Tribunal a facut recurs la Curtea de Apel Galati. Curtea a admis recursul, a casat sentinta instantei de fond si l-a condamnat pe dr. Gageanu la 2 ani de inchisoare (fapta fiind gratiata), dispunind, totodata, "interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic". Decizia era definitiva si irevocabila. Medicul a apelat atunci la ultima cale de atac, recursul in anulare, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei i-a dat cistig de cauza, desfiintind decizia Curtii de Apel Galati. Procesul a fost reluat la Curtea de Apel Constanta, care l-a achitat definitiv pe dr. Florea Gageanu Hadarca, absolvindu-l de orice vina, la mai bine de 9 ani de la drama petrecuta la Spitalul "Sf. Spiridon" Braila.